Определено не възнамерявам да обяснявам на днешния свят ден защо

...
Определено не възнамерявам да обяснявам на днешния свят ден защо
Коментари Харесай

Честит 24 май - но не и на политиците

Определено не имам намерение да изяснявам на днешния свят ден за какво той е толкоз значим. Убеден съм, че всеки умишлен българин е наясно какво значи 24 май за българщината и че всеки умишлен българин ще изясни на всеки неволен за какво е по този начин.
Проблемът обаче е, че българите сме избрали избрани хора да ни съставляват - тъй като животът не разрешава всички ние да сме ръководещи, най-малкото защото не сме 10-20 души, а (все още) милиони. Затова и представителната народна власт е издигната на тази основа - излъчваме малко число ръководещи, които да се грижат за посоката на развиване на обществото - не посредством директни команди, а посредством основаване на условия за развиване.
Задължително изискване за развиване е качественото обучение и стабилната просветителна система. На думи, изключително на 24 май, всички политици доста го поддържат. Делата обаче приказват доста повече от думите. Ето и един ПРИМЕР - който желае, да го изгледа в дейния линк. Такива образци може да бъдат дадени доста. Както и образци какъв брой учебни заведения бяха закрити от началото на Прехода и съответно в годините на ръководство на двете най-силни партии в Народното събрание в този момент - ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Въобще - образец до образец. И нито един не приказва, че политиците ги е грижа да работят за развиването на обществото.
Затова - няма какво да им честитим 24 май. Редно е да се стараем да го опазим като общество, без да чакаме да го строят политиците ни. Това е задача, по която би могъл да работи всеки. Ето по този начин:
Сподели с твоите другари
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР