Определено най-неприятната част от ежедневието в големите градове се оказват

...
Определено най-неприятната част от ежедневието в големите градове се оказват
Коментари Харесай

Градовете с най-големите и най-скъпи задръствания за 2018-а

Определено най-неприятната част от всекидневието в огромните градове се оказват тапите. Те не всеки път могат да се избегнат изключително когато става дума за отиване на или прибиране от работа. Докато в някои страни чакането лишава часове, в България към момента не можем да се оплачем от това.

В Богота даже хората прекарват общо 11 дни в годината, чакайки изтеглянето на трафика. Според тазгодишното издание на INRIX за тапите и подвижността, през предходната година водачите в колумбийската столица са прекарали 272 часа в очакване по пътищата.

INRIX изготвя разбор за трендовете в тапите и подвижността, изследвайки повече от 200 града в 38 страни. Анализът е направена на база най-вече часове, прекарани в тапи, какъв брой коства на един лидер попадането в такива и други критерии.

Сред първите 10 града, в които тапите са най-продължителни, осем са европейски представители. От тях първи е Рим с 254 часа или малко повече от 10 дни на година. Дъблин е незабавно след него с 246 часа, а единствено с 10 по-малко е Париж. Лондон губи в трафика 227 часа, Милано - 226, а Бордо - 223.

В челната десетка по най-вече изгубено време в тапи се подрежда и Русия с Ростов на Дон, в който прекараните в очакване часове са 237 и Москва с 210.
Най-големите тапи
Infogram
Сред страните от Централна и Източна Европа, които се подреждат в класацията, са Полша, в чиято столица Варшава времето, прекарано в запушване е 173 часа или повече от 7 дни. За столицата на Унгария - Будапеща, часовете са 162. В южната ни съседка в Истанбул тапите лишават 157 часа, а в Анкара 128.

Въпреки че казусът със тапите наподобява най-сериозен в градове в Европа, на водачите на остарелия континент надалеч не им излиза най-скъпо попадането и чакането в такива.

По този аршин първи са Съединени американски щати, където за година на лидер на автомобил в Бостън висенето в трафика му е коствало 2291 $. Сумата за Вашингтон е 2161 $, за Чикаго - 1920 $ и 1859 за Ню Йорк.

Лондон е европейският град след първите 10, където тапите излизат най-скъпо. Там на лидер през 2018 година трафикът е коствал 1680 паунда. Друг европейски представител е Германия с градовете Берлин, където тапите костват 1340 евро и Мюнхен с 1218 евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР