Определеният за ексклузивен купувач на българските активи на чешката енергийна

...
Определеният за ексклузивен купувач на българските активи на чешката енергийна
Коментари Харесай

Еврохолд е привлякъл три западни банки за сделката с ЧЕЗ

Определеният за извънреден покупател на българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ е привлякъл три западни банки за финансиране на договорката за електроразпределителната мрежа на Западна България, доставчика на ток в района и още няколко компании. Това е съобщил шефа на надзора на застрахователния холдинг " Еврохолд " Асен Христов на среща с чешки публицисти в София, представен от " Лидове вести " в четвъртък.

По думите на Христов са водени диалози със седем банки, пет от които са изразили подготвеност да финансират покупката на енергийните активи. Избрани са три от тези банки, които са западни и са в топ 10, изяснява той, само че не показва кои са финансовите институции.

Причината е, че към момента не са финализирани договорите, върви процедурата на приемане на писмата за задължения, които да се показват пред ЧЕЗ.

Христов отхвърля холдингът да счита да употребява съветско финансиране, каквито информации има. В договорката " няма съветски пари и съветско въздействие ", афишира той.

Именно данни за офшорно финансиране и съветски пари зад предходния предпочетен покупател на активите на ЧЕЗ в България – " Инерком ", доведоха до тежък политически и публичен скандал, след който Комисията за защита на конкуренцията забрани на пазарджишката компания на Гинка Върбакова да придобие сдруженията на чехите у нас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР