Определението на Фейсбук за тероризъм е прекалено общо и има

...
Определението на Фейсбук за тероризъм е прекалено общо и има
Коментари Харесай

ООН се разтревожи от цензурата във Фейсбук

Определението на Facebook за тероризъм е прекомерно общо и има заплаха да докара до несъразмерна цензура, предизвести специфичен докладчик на Организацията на обединените народи (OОН), съобщи Франс прес.

Независимата експертка на Организация на обединените нации по отбраната на човешките права в подтекста на битката против тероризма Фионуала Ни Аолен сподели, че е писала на създателя и началник на " Facebook " Марк Зукърбърг, с цел да изрази паниката си от опитите на обществената мрежа да попречи на терористи да я употребяват.

" Използването на прекомерно общи и неточни избрания, служещи като основа за регламентиране на достъпа и потреблението на платформата " Facebook ", може да докара до дискриминационно използване на несъразмерна цензура и случаен отвод за достъп и потребление на услугите на " Facebook ", предизвести Аолен.

Тя съобщи в официално съобщение, че настоящето определение на обществената мрежа приравнява с терористични организации всички недържавни групировки, които употребяват принуждение за да реализират своите цели.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР