Определението на Facebook за тероризъм е прекалено общо и има

...
Определението на Facebook за тероризъм е прекалено общо и има
Коментари Харесай

ООН: Прекалено общото определение на Facebook за тероризъм може да доведе до цензура

Определението на Фейсбук за тероризъм е прекомерно общо и има заплаха да докара до несъразмерна цензура, съобщи Франс прес, цитирайки специфичен докладчик на Организация на обединените нации.

Независимата експертка на Организация на обединените нации по отбраната на човешките права в подтекста на битката против тероризма Фионуала Ни Аолен сподели, че е писала на създателя и началник на Facebook Марк Зукърбърг, с цел да изрази паниката си от опитите на обществената мрежа да попречи на терористи да я употребяват, предава Българска телеграфна агенция.

" Използването на прекомерно общи и неточни избрания, служещи като основа за регламентиране на достъпа и потреблението на платформата Facebook може да докара до дискриминационно използване на несъразмерна цензура и случаен отвод за достъп и потребление на услугите на Фейсбук ", предизвести Аолен.

Тя съобщи в официално съобщение, че настоящето определение на обществената мрежа приравнява с терористични организации всички недържавни групировки, които употребяват принуждение за да реализират своите цели.

Според нея " потреблението на толкоз разтеглива формулировка е изключително тревожно, защото някои държавни управления пробват да слагат клеймо на разнообразни форми на дисидентство и съпротива, било то мирни или съпроводени с принуждение ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР