Определени световни сили заплашват Сърбия с украински сценарий, с преврат

...
Определени световни сили заплашват Сърбия с украински сценарий, с преврат
Коментари Харесай

Сърбия заплашена от ”украински сценарий”

Определени международни сили заплашват Сърбия с ”украински сюжет ”, с прелом по време на идните в страната парламентарни избори, съобщи в изявление за ТАСС Марко Джурич, шеф на службата за Косово в сръбското държавно управление и заместник-председател на ръководещата Сръбска прогресивна партия.
На въпрос чака ли Белград някакви противозаконни дейности от страна на част от сръбската съпротива, Джурич отговори: " Тези, на които Сърбия пречи като независима, благополучна и демократична страна, години наред благодарение на странични канали ни заплашват с украински сюжет. Не считам, че тези закани са несериозни, само че нямам доверие във опцията за тяхното осъществяване, тъй като жителите на Сърбия ценят своята върната с труд независимост и самостоятелност ",пише Банкеръ.

Джурич сподели, че чака на идните на 21 юни парламентарни избори в Сърбия жителите още един път да потвърдят поддръжката си за Александър Вучич и Сръбската прогресивна партия, тъй като " Сърбия по време на нашата власт си върна самоуважението, укрепи своята иономика, укрепи своята интернационална известност ".

Според Джурич въпросът за Косово би се решавал доста по-успешно, в случай че с него се занимаваха сърби и албанци без интервенция извън. Всяко решение за Косово, което не е дълготрайно и стабилно, би довело до нов спор в близко или далечно бъдеще, сподели той. Затова за всички, които не желаят нови спорове, дълготрайното и устойчивото решение е цел и няма опция, акцентира Джурич.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР