Определени световни сили заплашват Сърбия с "украински сценарий", с преврат

...
Определени световни сили заплашват Сърбия с "украински сценарий", с преврат
Коментари Харесай

Сърбия заплашена от украински сценарий

Определени международни сили заплашват Сърбия с "украински сюжет ", с прелом по време на идните в страната парламентарни избори, съобщи в изявление за ТАСС Марко Джурич, шеф на службата за Косово в сръбското държавно управление и заместник-председател на ръководещата Сръбска прогресивна партия.

На въпрос чака ли Белград някакви противозаконни дейности от страна на част от сръбската съпротива, Джурич отговори: "Тези, на които Сърбия пречи като независима, благополучна и демократична страна, години наред благодарение на странични канали ни заплашват с украински сюжет. Не считам, че тези закани са несериозни, само че нямам доверие във опцията за тяхното осъществяване, тъй като жителите на Сърбия ценят своята върната с труд независимост и самостоятелност ".

Джурич сподели, че чака на идните на 21 юни парламентарни избори в Сърбия жителите още един път да потвърдят поддръжката си за Александър Вучич и Сръбската прогресивна партия, тъй като "Сърбия по време на нашата власт си върна самоуважението, укрепи своята иономика, укрепи своята интернационална известност ".

Според Джурич въпросът за Косово би се решавал доста по-успешно, в случай че с него се занимаваха сърби и албанци без интервенция извън. Всяко решение за Косово, което не е дълготрайно и стабилно, би довело до нов спор в близко или далечно бъдеще, сподели той. Затова за всички, които не желаят нови спорове, дълготрайното и устойчивото решение е цел и няма опция, акцентира Джурич.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР