Определени сили се стремят да очернят България и да я

...
Определени сили се стремят да очернят България и да я
Коментари Харесай

Еврейска организация обвинява България в холокост

Определени сили се стремят да очернят България и да я изкарат отговорна поради трудовите бригади за евреите, които са били единствения метод те да бъдат избавени по времето на Втората международна война. Това съобщи зам.-председателят на Българо-еврейския теоретичен институт (БЕНИ) проф. доктор Евгений Сачев на конференция в Българска телеграфна агенция във връзка тържественото разкриване с курбан на Мемориален знак на евреите от трудовите лагери край Неделино на 3 юли.

Той недоволства, че от еврейската организация " Шалом " са почнали слагането на монументи с надписи, които са обидни за страната ни.

България е страна без холокост, акцентира Сачев, цитирайки думите на немски българист от втората половина на 20 век.

По тази причина от БЕНИ укоряват организация " Шалом ", че предумишлено изкривява историческата истина за събитията през 1941-1944 година, вменявайки виновност на България.
 Спасяването на българските евреи - невиждан акт в най-мрачните години на Европа
Спасяването на българските евреи - невиждан акт в най-мрачните години на Европа

Това е едно от най-светлите достижения на България съгласно Румен Радев

Председателят на БЕНИ Елко Хазан показва, че през 2018 година още веднъж от " Шалом " са се пробвали да закарат премиера Бойко Борисов в Скопие в фиктивен музей на холокоста, в който имало подправени български товарни вагони.

" Премиерът Борисов сподели: България е страна без концлагери, а посредством труда си като трудоваци по българските пътища еврейските мъже са запазили своя и на сънародниците си живот ", цитира думите на министър-председателя Хазан. Според него точно това е истината за така наречен " трудови лагери ".

Организаторите на тези паметни плочи от организация " Шалом " натъртват на думата " лагер ", тъй като като се постави едно " -конц " става концлагер, изясни ръководителят на БЕНИ. Той обаче посочи, че правилното название на тези лагери в действителност е " еврейски трудови дружини ".

Според него е притеснително, че не престават опитите да се пояснява, че работата в тези трудови дружини е била безвъзмездна, т.е. робска, каторжна и убийствена, каквато е била и концепцията на Хитлер - да убива посредством труд.
 Борисов в Тел Авив: България се гордее със спасяването на българските евреи Обновена
Борисов в Тел Авив: България се гордее със спасяването на българските евреи

Отбелязваме 75 години от спасяването на българските евреи

Хазан акцентира, че факт, който комфортно се пропуща, е, че по същото време като трудоваци са работели освен евреи, само че също българи, турци и роми.

" Аз като съм бил на ученическа бригада, това концлагер ли е било, или съм бил изгнаник? ", запита Сачев.

От БЕНИ приканват управляващите и Националния съвет на общините, с чиято помощ се слагат тези плочи, в бъдеще да не позволяват инсталирането на сходни монументи с надписи, които петнят името на България поради користни ползи.

От своя страна общественикът Маргарит Мицев изрази терзанието си, че отдавна се вършат опити България още веднъж да придобие облик, който не дава отговор на приветливото отношение на българския народ към другите.
 Борисов: С морал, храброст и неотстъпчивост българите избавиха своите евреи
Борисов: С морал, храброст и неотстъпчивост българите избавиха своите евреи

Премиерът взе участие в церемонията за 75 година от спасяването на българските евреи...

Някой се стреми да усвои пари с нечисти намерения и да вкара България в тресавището на лъжата, неистината и на обвинявания, които са незаслужени, безапелационен е той. Мицев посочи, че участниците в трудовите дружини с юдейско изповедание в действителност са били доста по-добре сложени от чиновниците в трудова тегоба.

Той съобщи, че обществото би трябвало по-твърдо да отстоява българските национални полезности и постижения.

" Защо с лека ръка ние, българите, разрешаваме да бъдем обругавани? " , недоволства той.
 75 година от спасяването на българските евреи от нацистките лагери на гибелта
75 година от спасяването на българските евреи от нацистките лагери на гибелта

Въпреки натиска на Хитлер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР