Определени са участниците в профилирания лагер по руски език в

...
Определени са участниците в профилирания лагер по руски език в
Коментари Харесай

Български ученици отиват на международен лагер по руски език в „Артек“

Определени са участниците в профилирания лагер по съветски език в интернационалния детски център „ Артек " в Русия. Събитието в „ Артек " ще се организира от 7 до 28 август 2018 година и е предопределен за задгранични възпитаници и млади съотечественици, които живеят зад граница. В конкурсната конкуренция взеха присъединяване 410 души, а измежду спечелилите е и тим от България с името „ Наши ". Те видели обявата на уеб страницата на представителството на Россътрудничество в България, взели присъединяване в надпреварата и били определени за присъединяване в интернационалния курс.

Съгласно изискванията на състезанието задграничните възпитаници или наши млади съотечественици, живеещи в чужбина, на възраст от 11 до 17 години трябваше да показват собствен тим, да запишат видеоклип, в който четат стихотворение или описват за известни руснаци по света, и да разгласяват материала в обществените мрежи. Много от тимовете извършиха всичките три задания.
„ Обърнахме изключително внимание на тези работи, в които децата приказват доста на съветски. В тях звучаха освен заучени по време на уроците изречения, а доста откровени, топли думи. Децата приказват, употребявайки нешаблонни изречения, свързани със фамилиите им, с културата и историята на Русия. Учениците във видеоклиповете избраха най-различни фонове за записите – море, учебно заведение, детска площадка и дори разрушени улици. Някои пък сътвориха театрални клипове по творби на Пушкин, Филатов и други ", означи членът на журито – деканът на подготвителния факултет Наталия Татаринова.

Децата посочили осведоменост и познания при осъществяването на конкурсните задания, макар че за доста от тях съветският е непознат език. „ Всички работи са почтени за почитание, а всички участници са отличници. Изборът на стихотворения демонстрира до каква степен децата са били завладени от концепцията за профилиран лагер по съветски език. Имаше дори написани лични стихотворения, което ни трогна доста ", разяснява различен член на журито – завеждащата катедрата по модерни просветителни технологии Наталия Баранникова. „ Последната задача беше отдадена на съветското завещание по света, изключително в страните, където живеят тези деца. И ето, че и ние научихме някои нови имена: някои тимове приказват не за известни учени, дейци на изкуството от предишното, а за надарени съвременници, които живеят до тях ", сподели Баранникова.

След подбора към „ Артек " ще се насочат 150 деца. „ Конкурсът сплоти участниците. На мен ми бе забавно да видя по какъв начин са коментирани клиповете си в YouTube, по какъв начин са си пожелавали едни-други триумф и са се поддържали морално ", споделя мнението си наталия Татаринова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР