Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още

...
Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още
Коментари Харесай

Радев: Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден

Определени кръгове нагнетяват неистини и напрежение против служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е оповестил някакви планове и дейности, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

В отговор на въпрос, разяснявайки обстановката в енергетиката и газовите доставки, Радев сподели, че " избрани медиатори и лобисти просто губят нервите си при самата мисъл, че е допустимо да им се отнеме опцията да печелят от рецесията, която правеха досега, от рецесия, която те самите провокираха ". Домакинствата и бизнеса желаят евтини и надеждни доставки, това е задача, която служебното държавно управление ще взема решение, съобщи президентът.

Държавният глава сподели още, че решаването на рецесиите изисква точна оценка и решителни дейности и той приветства виновните и своевременни дейности на служебното държавно управление за обезпечаването на газ.

На въпрос за обвинявания към служебното държавно управление, че саботира енергийната диверсификация на България и пречи за газовата връзка с Гърция, Румен Радев, разяснява, че „ там, където пиарът е бил повече от работата, постоянно наследството е тежко “.

" Така беше след кабинета „ Борисов “, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха с години. Така е и след кабинета „ Петков “, който самоуверено разгласи датата 30 август да се изкарат акт 15 и акт 16 при голяма несвършена работа, маса забележки, маса несвършени неща ", уточни президентът.

Той обаче увери, че макар тежкото завещание, което се заварва - и в писмено, и в техническо отношение, служебното държавно управление ще направи максимума газовата връзка да стане допустимо най-скоро. Президентът напомни, че диверсификацията в енергетиката е негов приоритет и на служебното държавно управление. Ще стане, само че желае доста работа, с цел да се навакса пропуснатото, сподели Радев.

Попитан ще бъдат ли възобновени доставките от „ Газпром “, президентът сподели, че държавното управление би трябвало да се управлява в своите дейности в енергетиката, тъй че да обезпечи непоклатимост и надеждност, които са наложителни дейности за битка с високата инфлация. В центъра, във фокуса на дейностите на държавното управление би трябвало да стоят ползите на елементарния консуматор и на българския бизнес, уточни Радев.

В никакъв случай, отговори президентът на въпрос дали има реваншизъм от страна на служебното държавно управление. Румен Радев добави, че на служебното държавно управление той е дал независимост на министрите да дефинират своите екипи, тъй че да подхващат най-ефективни и решителни дейности за преодоляване на рецесията в границите на закона.

Ако приказваме за политически назначения, обърнете се обратно, изключително в някои министерства, в ръководството на тази четворна коалиция, тогава ще разберете какво значи политическа чистка, разяснява още той, запитан дали са политически направените от служебния кабинет кадрови смени.

В коментар за обвиняванията от управлението на Българска социалистическа партия към президента, Румен Радев сподели, че разривът, който се разяснява, не е сред него и социалистите, а има раздор сред управлението на партията и левите хора и той е проличал на тези избори.

Президентът Радев участва на откриването довечера на Международния джаз фестивал „ Д-р Емил Илиев “ в курортен комплекс Боровец. Музикалният конгрес е под патронажа на президента, заяви още Българска телеграфна агенция.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР