Оправянето на леглото ви сутрин всъщност може да бъде лошо

...
Оправянето на леглото ви сутрин всъщност може да бъде лошо
Коментари Харесай

Защо да не оправяме леглото си сутрин

Оправянето на леглото ви заран в действителност може да бъде неприятно за вашето здраве.

Експерти считат, че в действителност би трябвало да ги оставим леглото си неоправено, с цел да се отървем от дребните същества, дебнещи под завивките ни.

Милионит прахови акари живеят под завивките ни.

Миниатюрните създания, които са дълги към четвърт милиметър, виреят в топла среда - като чаршафи и пируват с мъртви кожни кафези. Експертите допълват, че оставянето на леглото разбъркано в действителност може да помогне в убиването им, защото ще умрат от апетит.

Говорител на специалистите по съня сподели: „ Перфектно оправеното легло е гореща точка за прахови акари, служейки като идеално, топло пространство за оцеляването и процъфтяването на тези инсекти. Оправянето на леглото ви заран им разрешава да оцелеят и да се възпроизвеждат, да се развъждат и порастват, което от своя страна може да провокира астма, екзема или вероятни алергии, сходни на сенна хрема. Симптомите могат да включват запушен нос, кожни обриви, кихане и сълзене на очите. “

Оставяйки леглото си неоправено най-малко за един час може да убие акарите.

Експертите споделиха още, че това ще разреши на влагата и потта да се изпари от леглото. Те прибавиха, че промяната на чаршафите всяка седмица и поддържането на добре проветрено помещение може да спре неприятните инсекти да се развъждат.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР