Оправомощен заместник-министър на околната среда и водите е дал съгласие

...
Оправомощен заместник-министър на околната среда и водите е дал съгласие
Коментари Харесай

25 000 т. отпадъци от Италия са внесени у нас със съгласие на зам.-министър

Оправомощен заместник-министър на околната среда и водите е дал единодушие за трансграничен транспорт на 25 000 тона боклуци от Република Италия.

Това е станало с решение № УО-110/06.12.2019 година, оповестяват от пресцентъра на прокуратурата по отношение на следствието на италианския отпадък, открит на площадка в град Плевен.
Вносните боклуци: Прокуратурата прави карта на сметищата с отпадък от чужбина Продължава инспекцията на компаниите, депонирали боклуци във Враца и Плевен
В хода на осъществените процесуални дейности на площадка в град Плевен бяха регистрирани забележими нарушавания в депото за боклуци. Бяха открити голямо количество боклуци, част от тях - в бали с нарушена целокупност на опаковката.

Изяснено е, че за тази площадка сдружението, което я употребява, не разполага със уреди за отнасяне на боклуци, обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени служащи по трудов контракт.

В сходство с реда открит в Законa за ръководство на отпадъците и след известяван от наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Плевен, основният прокурор сезира министъра на околната среда и водите с искане за обновяване на производството по издаване на разрешението за трансграничен транспорт, заради открито значително нарушаване на условие за правомерност.
Прокуратурата: Има забележими нарушавания в депото за боклуци в Плевен (ОБЗОР) На разпит са привикани четирима чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда, които са издавали протоколите, че в обекта всичко е законно
Въз основа на разкритото съответно нарушаване, при издаването на решението за единодушие за трансграничен транспорт, основния прокурор разпореди на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши инспекция и предприеме нужните законосъобразни ограничения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР