Оправи ми булеварда, на който живея - слава, та не

...
Оправи ми булеварда, на който живея - слава, та не
Коментари Харесай

Георги Марков в ода за Борисов: Слава му! Оправи ми булеварда

Оправи ми булеварда, на който пребивавам - популярност, та не знам. Меркел, Тереза Мей - кой ли не те нацелува бе, човек! Ти си целият в целувки. Остави ги те да вършат кворума, те да внасят машините, върви в Банкя и си гледай кефа. Ходи на риба. Ела в Будапеща да си караме и да си живеем хубаво. Няма да живеем 100 години.

С тези думи се обърна депутатът от ГЕРБ Георги Марков към министър-председателя Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание. 

" Аз споделям, че в случай че съм му приятелят Георги Марков в персонален проект, щях да му кажа: почивай си бе, човек. На 60 години отиваш, ти чудеса направи, 4 пъти избори завоюва. Само Виктор Орбан и Меркел имат толкоз ", добави Марков.

Той въпреки всичко разяснява, че Народното събрание се намира в мъка. " Как да не е парламентарна мъка, като всеки ден се слага под въпрос кворумът в Народното събрание. Ако няма кворум, какво вършим? ", съобщи депутатът. 

Изказването е във връзка продължителното неявяване на депутатите от Българска социалистическа партия от Народното събрание, които обявиха, че няма да се върнат до момента в който не бъдат анулирани последните ремонти в Изборния кодекс.

Марков въпреки всичко добави, че предлагането за отнемане на депутатите от приходи е " неуместно ". " Не може да се приравнява националният представител на служащ и чиновник по трудовото законодателство ", добави Марков.

" Всеки ден господин Цветанов е полудял и тича от стая по стая и му слагат непрестанно някакви ултиматуми ", добави той, като съобщи, че не трябва да се " извиват ръцете " на ГЕРБ, с цел да се санкционират отсъстващите депутати от Българска социалистическа партия. " Не сме приятелски съд ", съобщи той.

Припомняме, че законопроекти, целящи да спрат заплатите на отсъстващите депутати без основателна причина, бяха импортирани от НФСБ и " Атака ". Въпреки това Марков оцени обединението с Патриотите като положително решение.

" Благодарение на патриотите беше отхвърлена Истанбулската спогодба значително. Не е правилно, че обществото е било разграничено от нея. То беше обединено против нея. Помогнаха доста за пакта за миграция. Това са фундаментални въпроси ", съобщи още Марков.

Депутатът от ГЕРБ още разяснява, че Борисов няма какво да предприеме в юридически аспект, само че все пак държавата " върви напред ".

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков обаче не се съгласи с думите на Марков, че става дума за парламентарна мъка.

" Г-н Марков и различен път е казвал тази фраза. Не съм му представител - не мога да пояснявам какво желае да каже. Моето усещане е, че той по-скоро го споделя като другарски съвет към собствен другар, който има доста съществени задължения и отговорности ", съобщи Биков.

Според Биков също по този начин е обикновено да има разнообразни отзиви и взаимни отстъпки в редиците на ръководещите. Демокрацията е система, в която има недостатъци, само че още не е измислена по-добра, добави той.

На обвиняването от страна на Марков, че някой " извива ръцете на ГЕРБ ", националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов отговори, че едва ли става въпрос за " Обединени патриоти ".

" Ние сме подписали стратегия за ръководство, в която всичко е казано. Това, че вършим избрани срещи, това е обикновено, тъй като в едно болшинство постоянно би трябвало да има срещи, диалози и да се обясняват общите позиции. Това е обикновено. Не сме тези ние, които сме извивали ръце. Ние си споделяме постоянно мнението, в никакъв случай не сме карали другите да се преценяват с нас ", съобщи Ангелов.

Той още добави, че за тях е значимо страната да е постоянна и да се предотврати политическа рецесия и съгласно него ръководещото болшинство се оправя добре с тази задача. " Държавата лека-полека върви напред ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР