Оправдаваха се предупрежденията за проливни валежи, особено в южните райони

...
Оправдаваха се предупрежденията за проливни валежи, особено в южните райони
Коментари Харесай

След временно спиране през нощта отново ще завали

Оправдаваха се предизвестията за проливни превалявания, изключително в южните региони от страната. Внушително е количеството, измерено в Кърджали за последните 36 часа – повече от 70 литра на кв. метър.

Валежите в множеството региони от страната към този момент стопираха, само че ще остане най-вече облачно. Ще духа слаб до сдържан северен, по Черноморието - - източен вятър. Максималните температурите и през днешния ден ще бъдат в необятни граници - от 3° до 11°.

През нощта още веднъж ще завали, в множеството региони дъжд, в планинските региони и в планините – сняг. Ще духа сдържан, по Черноморието – краткотрайно мощен североизточен вятър. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 0° и 6°, а оптималните - сред 2° и 9°. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад, на морския бряг – от север-северозапад. Валежите последователно ще отслабват, а до вечерта в множеството региони и ще спрат.

Облачно време ще доминира на следващия ден и в планините, с превалявания от сняг основно в часовете преди обяд.

Ще духа сдържан вятър от север-североизток, който денем по високите елементи ще се ориентира от северозапад.

С превалявания, най-вече от дъжд ще бъде и на следващия ден в доста региони от Европа, по-интензивни в северозападните елементи от континента, където се чака и стопляне. Ще вали и на Балканите, където захлаждането ще продължи.

У нас, в околните дни, минималните температури ще се намаляват, само че оптималните още веднъж ще тръгнат нагоре. Ще има променлива облачност, с по-голяма възможност за валежи в събота, най-вече от дъжд, в планините – от сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР