Оправдателната присъда на пловдивския лекар Иван Димитров, застрелял крадец, е

...
Оправдателната присъда на пловдивския лекар Иван Димитров, застрелял крадец, е
Коментари Харесай

Отменена е оправдателната присъда на пловдивския лекар, убил крадец

Оправдателната присъда на пловдивския доктор Иван Димитров, прострелял апаш, е анулирана от апелативния съд в града, съобщи бТВ. На първа инстанция той бе разгласен за почтен, въпреки че дни по-рано призна, че е отговорен.

Димитров простреля Жоро Джевизов-Плъха, който се опитал да краде от гаража му, през март 2018 година Лекарят бе упрекнат в ликвидиране при превишаване на неизбежната защита. Той бе стрелял с нелегално оръжие.

Случаят провокира остра реакция. В отбрана на Димитров бяха проведени редица митинги. От Вътрешна македонска революционна организация внесоха промени в Наказателен кодекс, с които се усилват случаите, в които може да се употребява оръжие без последици. Поправките бяха признати на първо четене.

Прокуратурата разгласи, че Димитров е направил закононарушение, тъй като е превишил рамките на неизбежната защита. Разследващите твърдяха, че той не е подал сигнал на тел. 112, въпреки че е следил крадеца от терасата ти половин час. След това слязъл при гаража и го прострелял. После се обадил на другари, с които събирали гилзи и чистили кръв. Лекарят изискал притежателите на близкия магазин да изтрият записите от охранителните камери.

С решението на апелативния съд делото се връща за ново разглеждане на първата инстанция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР