Оправдателна присъда получи обвинен в тероризъм австрийски студент и журналист

...
Оправдателна присъда получи обвинен в тероризъм австрийски студент и журналист
Коментари Харесай

Австриец оправдан за терористична дейност след година по съдилищата на Турция

Оправдателна присъда получи упрекнат в тероризъм австрийски студент и публицист - Макс Цирнгаст. Той дружно с още двама турски жители бяха задържани преди тъкмо една година с обвиняване за връзки с поставената отвън закона Турска комунистическа партия (TKП)/група Кивилчим, напомня Агенция Франс Прес.
" Получена е присъда, че Макс не е взел участие в никаква противозаконна активност или активност, представляваща закононарушение ", съобщи юристът му Мурат Йълмаз.
30-годишният Макс Цирнгаст е приключил политически науки в Близкоизточния механически университет в Анкара. По време на ареста е работил като публицист в непознати медии, в това число за извънредно ляво немско списание.
При последното чуване на австриеца от съда през април, той се защитил на турски език, като отхвърлил напълно обвиняванията, че познава членове на политическата партия. Турските магистрати освободиха младежа, и на днешното съвещание, той изслуша присъдата си като свободен жител.
В своя позиция по случая, оповестена предходната година във в. " Вашингтон пост " Цирнгаст писа, че неговият арест е " извратено удостоверение на авторитаризма, който през последните няколко години съм описвал и съм му се противопоставял ". Журналистът остро подлага на критика и опита за " заглушаване на цялата демократична съпротива в Анкара ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР