Оправдаха се предупрежденията за валежи и гръмотевици през изминалото денонощие.

...
Оправдаха се предупрежденията за валежи и гръмотевици през изминалото денонощие.
Коментари Харесай

След горещото време днес и утре предстои захлаждане

Оправдаха се предизвестията за превалявания и гръмотевици през миналото денонощие.

И през днешния ден, след обяд тук-там в западната половина от страната, с по-голяма възможност в планинските региони там, ще превали. В Северна и Източна България ще бъде прохладно, а оптималните температури - сред 32° и 37°, по Черноморието - сред 26° и 30°.

До среднощ преваляванията на всички места ще спрат и през нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и съвсем безшумно. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 19° и 24°, в София - към 17°.

И на следващия ден денят ще стартира със слънчево време, само че в следобедните часове, още веднъж в западната половина от страната, се чакат превалявания и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в източната част от страната - сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 33° и 38°, в София - към 32°, а по Черноморието - сред 28° и 30°. Край морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала, а температурата на морската вода е 24°-25°.

Слънчево ще бъде и в планините, само че още към обяд, в масивите от западната половина на страната се чакат превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан югоизточен, след обяд по билата на Рила и Пирин - северозападен вятър.

Валежи и гръмотевици се чакат на следващия ден и в северозападната половина от Балканите, както и в страните от Централна Европа. Ще вали и на Британските острови, като по-значителни количества се чакат в Шотландия.

У нас, през нощта против неделя преваляванията ще обзет и Централна България. Ще вали на доста места и в неделя, по-интензивно в Североизточна България, в планините и планинските региони, а температурите значително ще се намалят. През първите дни от новата седмица ще доминира слънчево време и следобедни валежи ще има единствено на изолирани места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР