Оправдаха се предупрежденията за съществено застудяване днес - в много

...
Оправдаха се предупрежденията за съществено застудяване днес - в много
Коментари Харесай

Предупреждения за много сняг в сряда

Оправдаха се предизвестията за значително захлаждане през днешния ден - в доста региони температурите през целия ден останаха под нулата, както и за рисково мощни пориви напразно – на морския бряг до към 100 км/ч.

Снежна завивка се образува в съвсем цялата страна, като най-дебела и досега е в Северозападна България - до към 20 см. Най-значителни са преваляванията от началото на валежната конюнктура в неделя вечерта до 17 часа през днешния ден в Южна България – към този момент над 30 литра на кв. метър.

През нощта ще продължи да вали основно в южните и планинските региони, най-вече сняг. Предупреждение за значителни снеговалежи остава в действие в Източните Родопи.

В останалата част от страната преваляванията ще отслабват, само че ще остане прохладно и с изключение на по планинските проходи, условия за навявания ще има и тук-там в Югоизточна България. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 7° и минус 2°, в София – към минус 7°, оптималните - сред минус 3° и 2°, в югозападните региони – от 5° до 7°.

Утре по-значителна облачност и слаб сняг ще има към момента в Дунавската низина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни региони. В останалата част от страната ще доминира слънчево време, а вятърът ще отслабне.

Ветровито и с оптимални температури към нулата ще бъде по Черноморието. По-късно денем североизточният вятър ще отслабва, а и преваляванията последователно ще стопират, най-късно по южното крайбрежие.

На доста места в планините преди обяд към момента ще превалява сняг, само че и там преваляванията бързо ще спрат и облачността ще се раздира. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа мощен, по билата плевел североизточен вятър и по старопланинските проходи ще има навявания. Максималните температури в курортите ще паднат до към минус 5°, минус 7°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР