Оправдаха се очакванията за слънчево време и затопляне в страната-максималните

...
Оправдаха се очакванията за слънчево време и затопляне в страната-максималните
Коментари Харесай

Температури до 10 градуса в утрешния ден

Оправдаха се упованията за слънчево време и стопляне в страната-максималните температури са от 3 до 10 градуса. Утре стоплянето ще продължи.

Минималните температури ще бъдат сред минус 4° и 1°. В София – след минус 7° тази заран, на следващия ден ще бъде минус 5°.

Дневните температури също ще се покачат и оптималните ще са сред 8° и 13°. Ще бъде слънчево, след обяд тук-там с краткотрайни нараствания на облачността.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската низина – сдържан.

Отлични остават изискванията за туризъм в планините - слънце, сдържан северозападен вятър и температури в курортите от минус 2 до 4-5 градуса над нулата.

В по-високите елементи, на 2000 метра ще е към минус 5°. Не подценявайте заплахата от лавини, която отвън обработените писти остава висока!

И на Балканите ще е слънчево, като се изключи северозападните региони от полуострова, където ще има по-значителни нараствания на облачността и ще превали дъжд и сняг.

Облачно с превалявания от сняг ще бъде над Източна и Северна Европа. На обособени места и в Централна ще превали сняг. Над Италия и Пиренейския полуостров, както и над Франция и южните региони на Британските острови ще е най-вече слънчево.

У нас след слънчевото време през почивните дни, в понеделник ще завали дъжд, който с бързото намаляване на температурите, изначало в планинските региони на Западна България, към сутринта във вторник и тук-там в източната половина, ще премине в сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР