Оправдаха се очакванията за по-високи температури днес - 10 градуса

...
Оправдаха се очакванията за по-високи температури днес - 10 градуса
Коментари Харесай

Код жълто за опасни пориви в Северна България утре

Оправдаха се упованията за по-високи температури през днешния ден - 10 градуса доближи дневната в Монтана, а най-студено остана в София, Кърджали и Кюстендил - 2 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, със слаб до сдържан югозападен вятър. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 5° и 10°. Облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна. Вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад и ще усили.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за рисково мощни пориви до към 80 - 90 км/ч, е разгласен на следващия ден в съвсем цяла Северна България, както и в западните елементи от Горнотракийската равнина

И в планините ще бъде с променлива облачност, по-често забележителна над Стара планина, където ще прехвърча сняг.

Много прохладно време, с сдържан, по високите и открити елементи - мощен северозападен вятър. Затоплянето ще продължи и температурите в курортите ще са близки до нулата.

Усилване напразно и стопляне освен у нас, само че и съвсем на всички места на Балканите. На места в северозападната половина от полуострова ще превалява слаб сняг.

Студената въздушна маса, обхванала Северна Европа, ще се настани и над централните региони от континента. Там, както и на Британските острови, ще е доста прохладно. В доста региони от Централна и в Източна Европа ще има снеговалежи.

У нас, в събота северозападният вятър краткотрайно ще отслабне, а дневните температури ще се намалят. Ще бъде по-често облачно, само че без основни превалявания. В неделя ще има повече слънчеви часове. Сутринта ще бъде студено, само че денем още веднъж ще стартира стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР