Опра Уинфри, Джордж Клуни и Стивън Спилбърг ще дарят по

...
Опра Уинфри, Джордж Клуни и Стивън Спилбърг ще дарят по
Коментари Харесай

Клуни, Уинфри и Спилбърг даряват по половин милион за контрола на оръжията в САЩ

Опра Уинфри, Джордж Клуни и Стивън Спилбърг ще дарят по половин милион $ всеки за митинга March for Our Lives във Вашингтон, който ще изиска стягане на контрола над продажбата на огнестрелни оръжия в Съединени американски щати, съобщи " Ройтерс ".

Демонстрацията, която ще се организира на 24 март, е реакция на последното всеобщо ликвидиране в американско учебно заведение предходната седмица, което взе 17 жертви. Децата от гимназията " Марджъри Стоунман ", където се случи нещастието, са съорганизатори на събитието.

Клуни и брачната половинка му, юристът Амал Аламудин, първи обявиха поддръжката си и дадоха обещание да излязат на улицата дружно с тях. Животът на децата ни зависи от това, уточни в изказване звездната двойка. По-късно във вторник към с дарения се причислиха режисьорът Спилбърг и телевизионната звезда Опра Уинфри. Младите възпитаници във Флорида, а в този момент и в цялата страна, демонстрират лидерски качества, убеденост и зряла възраст, обявиха Спилбърг и брачната половинка му Кейт Капшоу.

Със същото подаяние - от половин милион $ - ще се включи и фамилията на продуцента Джефри Каценберг. Знаменитости като Джъстин Бийбър, Лейди Гага и Шер застанаха с имената си зад митинга.

The March for Our Lives е една от няколко демонстрации, проведени в отговор на нещастието във Флорида. Десетки възпитаници от щата демонстрираха в столицата на щата Талахаси във вторник с искане за възбрана на автоматизираните оръжия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР