Опра Уинфри предоставя подкрепа, помощ на оцелелите от горския пожар на Мауи

...
Опра Уинфри, дългогодишен жител на Мауи, прекара последните няколко дни,
Коментари Харесай

Опра Уинфри, дългогодишен жител на Мауи, прекара последните няколко дни, предлагайки подкрепа и помощ на хора, засегнати от горските пожари на Мауи.

Уинфри посещава оцелели във Военно-мемориалния комплекс във Вайлуку, който приютява 1000 жители пет дни след най-лошия от най-смъртоносните горски пожари в САЩ за повече от век, обхвана Мауи. Въпреки че камерите бяха забранени в приюта, който е най-големият приют за евакуирани в окръг Мауи, Уинфри описа сцена на хора, които съхраняват малкото си вещи в торби за боклук и спят един до друг на детски легла.

Сред онези, които Уинфри срещна в приюта, беше Канани Адолфо, съпругата на пожарникар и отдаден доброволец. Въпреки загубата на членове на собственото си семейство в пожарите, Адолфо постоянно присъства в приюта от откриването му.

"Аз съм просто доброволец, аз съм никой. Аз съм просто част от обществото", каза тя. „Това е моето призвание. Роден съм и съм израснал тук, никога няма да си тръгна.“

Адолфо каза, че „всеки ден е различен“ за нея по отношение на най-необходимото, но каза в неделя, че умственото здравето беше нейният фокус, докато децата и семействата се бореха с това, което са преживели.

Поне 96 души загинаха при пожарите, като властите очакват броят на жертвите да нарасне, тъй като екипите продължават да издирват жертви.

„Подготвени сме за много трагични истории“, каза губернаторът на Хаваите Джош Грийн пред CBS News.

Някои жители на Мауи, които са избягали от пожара, споделиха своите истории за оцеляване. Амелита Тингсън потърси убежище в океана, издържайки шест часа във водата. Джулиус, друг оцелял, разказа за мъчителното си бягство. Съкрушен от жегата и тъмнината, той намери пътя към безопасността през отвор в пламъците.

"В този момент, когато бягам, не виждам нищо. Всичко е черно. Мислех, че ще умра", каза той.

Той каза, че е чул как кожата му пука от жегата, докато бягал. Докато маратонките му се стопиха, той стигна до пристанището и протегна помощ на по-възрастна жена, като я пренесе на безопасно място на гърба си. При водата той отиде във вълните, за да оцелее в огъня.

Докато общността на Мауи започва своето пътуване към възстановяване, Уинфри каза, че историите за издръжливост и оцеляване стоят като свидетелства за непоколебимия човешки дух пред лицето на бедствието.

„Виждайки цели семейства, които са загубили всичко, но са благодарни, че се имат един друг, живеещи на надуваеми дюшеци, легла и столове — това наистина въплъщава духа на Алоха на общността и семейството. Бяхме свидетели това по начини, които повечето хора дори не могат да си представят“, каза тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР