Oppo е играч в смартфон индустрията от отдавна като съществува

...
Oppo е играч в смартфон индустрията от отдавна като съществува
Коментари Харесай

Oppo иска да се превърне в нещо повече от производител на телефони през 2020


Oppo е състезател в смарт телефон промишлеността от от дълго време като съществува още от първите дни на Android, даже и от преди този момент. Корифеите в региона ще си напомнят устройства като OPPO N1, които занапред навлизаха с камери с въртящ се дизайн още преди шест години, през 2013 година, когато и за устройствата им се оферираше CyanogenMod Edition на операционната система. OPPO N3 наследи модела с моторизиран въртящ се дизайн на камерата през 2014 година, когато телефоните имаха единствено по една съществена задна камера. Устройства като OPPO Find 7 и Find 7a също се дчитат за братя и сестри на митове като OnePlus One, заради тяхното подобие в хардуера и относителната лекост на потребителско персонализиране на софтуера.

Въпреки че тези образци може да са дребна част от всички достижения на марката, те са главните, които си спомняме, когато мислим за по-стари OPPO смарт телефони. Но компанията в действителност е от 11 години в бизнеса със смарт телефони. OPPO е най-голямата марка смарт телефони от фирмите под перото BBK Electronics, само че производителят стартира своето пътешестване със слушалки и усилватели. Сега компанията се разшири в няколко разнообразни бизнеса, като над половината от тях са свързани по някакъв метод с IoT, облачните компютри и AI. Както при множеството софтуерни компании, OPPO вижда бъдещето си в интернет основани услуги. Оформяща централна точка в тази визия е смарт телефонът и ColorOS, техният Android UX.

ColorOS може да се похвали с над 320 милиона дейни консуматори на месец. Въпреки че този номер може да не е голям брой, когато се вземат поради номерата за приемане на Android, той към момента образува голям брой в безспорни стойности. По този метод телефоните на OPPO и нейният програмен продукт образуват централната точка на фокуса в напъните им към умна съгласуваност – централна за доближаването на технологиите и услугите, доближаването на организациите, доближаването на културата и доближаването на технологиите, изкуствата и филантропичните науки. И несъмнено, ръководенето на тези старания ще бъде появяването на 5G, който се употребява като катализатор за консолидиране на разнообразни технологии между тях.
5G
Oppo твърди, че е преди всичко в класациите за 5G патентни притежания, като патентите им се ползват допълнително от 20 страни по света и се разпроснавята над 2500 патентни фамилии и с над 3000 общоприети документа към 3GPP. В по-общ мащаб към 31 октомври 2019 година от компанията са подадени заявки за над 40 000 световни патента, от които над 14 000 са били утвърдени и предоставени. OPPO също по този начин твърди, че е на трето място във връзка с най-вече предоставени патенти измежду китайските марки.

В допълнение към 5G, патентите на OPPO се простират и до VOOC, с над 1000 съществени патента. Всички тези патенти са резултат от непрекъснатите вложения в научноизследователска и развойна активност през годините и можем да чакаме още да дойдат заради неотдавнашното известие за вложения на OPPO за 10 милиарда CNY от предходната година. В момента компанията се гордее с четири проучвателен центъра и шест проучвателен института, и над 10 000 чиновници, участващи в нейните научно-изследователски отдели. И през идващите три години той възнамерява да влага до 50 милиарда CNY / 7 милиарда $ в научноизследователска и развойна активност, като се концентрира най-вече върху облачните компютри, AI и други съществени хардуерни и софтуерни технологии.

За 5G компанията възнамерява да приложи три основни тактики: оставайки ангажирана с главните технологии R&D за създаване на водещи международни технологии; създаване на мулти портална екосистема от интелигентни устройства със смарт телефони като основен шлюз; и непрестанно преосмисляне на потребителските услуги и оптимизация на наличието. По този метод визията на OPPO включва екосистема от интелигентни устройства, образуващи голям брой точки на влизане, както и съгласуваност между тях. Тези пунктове за влизане биха могли да бъдат успоредни без пресечка или да бъдат припокриващи се, взаимосвързани и способни да поддържат връзка.
Опит с 3 кръга Визията на OPPO също е под формата на това, което компанията назовава интеграция с доста устройства с „ три кръга “.
Първият кръг е персоналният кръг – устройства, които са най-близо до потребителя, а точно смарт телефони, смарт часовници, слушалки и други елементи от технологията, които се употребяват с доста висока периодичност. Смартфонът заема централна сцена в персоналния кръг, излизайки като суперплатформата с достъп до най-компютърната мощ на устройството и през облака. На последващо място по значимост са интелигентните часовници, които събират и схващат сериозни физически данни на своите консуматори и обезпечават различна точка на взаимоотношение за активиране на диалог с по-висок приоритет. Следват слушалки, което разрешава гласово взаимоотношение и се трансформира в точка за достъп за AI, основан на глас, за превод и навигация в действително време. Когато тези три техници се сближат, те оферират опит, който е по-голям от сбора на неговите елементи.

Третият кръг във визията на OPPO е виртуална и действителна интеграция под формата на очила AR / AI. Вече имаме визия за това посредством новите AR очила на OPPO, които работят на Glass OS на OPPO. Те бяха разкрити в OPPO Inno Day, а очилата разполагат с 2 камери FishEye за необятно зрително поле, HD камера и камера с време на полет (TOF) за 3D реорганизация. AR очилата включват и поддръжка за 3D съраунд тон, с цел да оферират на потребителите потапящо AR преживяване. По време на проява на сцена за интелигентните очила AR, компанията сподели човек, който изследва нашата Слънчева система, употребявайки жестове на ръце, с цел да се движите сред планетите. Очилата също по този начин посочваха информация на всяка планета, до момента в който индивидът се движи през тях.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР