Опозореният холивудски филмов магнат Харви Уайнстийн поиска от най-висшата съдебна

...
Опозореният холивудски филмов магнат Харви Уайнстийн поиска от най-висшата съдебна
Коментари Харесай

Уайнстийн поиска отмяна на присъдата: Бях осъден от #MeToo

Опозореният холивудски кино магнат Харви Уайнстийн изиска от най-висшата правосъдна инстанция в Ню Йорк да анулира присъдата му от 2020 година за обезчестяване и полови похищения с аргумента, че съдията по делото, водено в Манхатън, се е поддал на инерцията, основана от придвижването #MeToo, оповестиха международните организации.

В желае си юристите на продуцента упрекват съдията Джеймс Бърк, че е отстъпил под " натиска на авторитетно публично придвижване, решено да накаже епохи на мъжко неоправдателно държание, като даде образец с издаването на присъда против един човек – Харви Уайнстийн ".

Според бранителите на Уайнстийн поредица от неточности на съдията, измежду които и това, че е разрешил свидетелски показания на четири дами за незаконно държание от страна на продуцента, за което той не е упрекнат, са подкопали презумпцията за непорочност на клиента им. Те упорстват Апелативният съд да анулира присъдата и наказването от 23 години затвор, което Уайнстийн към този момент излежава, да снеме обвиняването за обезчестяване, което е импортирано прекомерно късно, и да разпореди нов развой по едно обвиняване в противозаконен полов акт.

„ Обвиняемият не може да бъде съден въз основа на неговия темперамент, а би трябвало да бъде съден въз основа на държанието, за което е упрекнат “, сподели в изказване юристът му Артър Айдала. Очаква се офисът на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, чийто предходник Сайръс Ванс повдигна делото, да отговори на апелацията на Уайнстийн до 1 март. Самият Уайнстийн отхвърля да е имал полови контакти без единодушие с която и да било от обвиняващите го дами.

„ Казано напряко, съдът на публичното мнение стана съд в този случай “, пишат юристите на Уайнстийн, представени от Guardian, като изданието припомня множеството обществени акции със викания „ Изнасилвач! “ против клиента му при появите му в съда.

70-годишният продуцент излежава присъдата си за принудително осъществяване на орален секс над асистентка във кино продукция през 2006 година и за обезчестяване на начинаеща актриса през 2013 година Освен това той чака и друга 18-годишна присъда по сходно дело в Лос Анджелис, в което правосъдните заседатели предишния месец го оповестиха за отговорен за обезчестяване и полови похищения към някогашен модел и актриса. Уайнстийн би трябвало да бъде наказан по това дело на 23 февруари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР