Опозицията: Възраждане, БСП и ИТН няма да подкрепи проектобюджета за

...
Опозицията: Възраждане, БСП и ИТН няма да подкрепи проектобюджета за
Коментари Харесай

Възраждане, БСП и ИТН бойкотират бюджета

Опозицията: Възраждане, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ няма да поддържа проектобюджета за 2024 година, стана ясно от мнения на трите партии.

" Големият въпрос е от кое място ще дойдат парите? Това, че страната изтегли 4,5 милиарда лева, никога не ни успокоява, тъй като броят на несъбираемите вземания - за 1 година стигнаха от 10 на 17 милиарда лева, което демонстрира, че Министерството на финансите не си прави добре работата. А, може би, демонстрира друго, че МФ преднамерено не прибира вземанията, с цел да може да прибира по различен метод пари " под масата ", разяснява във Велико Търново водачът на Възраждане Костадин Костадинов.

" По отношение на бюджета Българска социалистическа партия има доста кардинална позиция и няма по какъв начин да подкрепим повдигане на налози, закона донос-бонус, неналичието на всевъзможни ограничения във връзка с демографска рецесия и преразпределението на средства ”, разяснява пред Nova News зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.
" Има Такъв Народ няма да поддържа бюджета на Асен Василев, тъй като той е извънредно несръчен финансов министър ", разяснява пред публицисти шефът на ПГ на партията Тошко Йорданов.

" Това е трети малоумен бюджет, който вкарва в страната, и откогато е финансов министър, ние сме във финансов недостиг и инфлация, т.е. повишението на цените на всичко е в пъти по-голямо и хората са в пъти по-бедни ”, разяснява той. И от Има Такъв Народ са безапелационни, че т.г. ще приключи с финансов недостиг.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР