Опозицията в Македония призова да не се гласува на референдума

...
Опозицията в Македония призова да не се гласува на референдума
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Има държави, които не искат Македония да е в ЕС и НАТО

Опозицията в Македония прикани да не се гласоподава на референдума за името. Очевидно има много страни, а и политици в самата Македония, които не желаят тя да е член на Европейски Съюз и НАТО. Това съобщи в предаването „ Лице в лице ” външният министър Екатерина Захариева.
Парадокс е, че дясната партия ВМРО-ДМПНЕ се оказа в доста близка позиция с Москва, а лявата партия упорства за участие в Европейски Съюз и НАТО. На Балканите има доста парадокси.

И Турция, и Русия имат ползи на Балканите. Понякога те съответстват. Най-лошото, което може да се случи е да няма непоклатимост. Не мисля, че при тези резултати има заплаха от предварителни избори в Македония, уточни Захариева.

По въпроса за предложенията за посланици Захариева призна, че все ще имат някои несъгласия за изчистване с президента Румен Радев.

„ Има оферти, които президентът не утвърждава, това е двустранен развой. Не беседваме мъчно, несъмнено, имаме разнообразни гледни точки за някои от местата, само че се надявам да ги преодолеем в най-скоро време”, сподели Захариева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР