Опозицията в Израел обвини премиера Бенямин Нетаняху, че е допуснал

...
Опозицията в Израел обвини премиера Бенямин Нетаняху, че е допуснал
Коментари Харесай

Опозицията в Израел обвини Нетаняху, че води страната към разруха

Опозицията в Израел упрекна премиера Бенямин Нетаняху, че е позволил страната да бъде тероризирана от " Хамас " и от Иран и настоя за предварителни избори.
Прочетете още
Бившият министър председател Яир Лапид, който е водач на центристката партия " Йеш Атид " ( " Има бъдеще " ), настоя в обществените мрежи за допустимо най-скоро осъществяване на предварителни избори, тъй като Нетаняху и радикалните националисти, които го крепят на власт, са позволили " съсипия от Беери до Кириат Шмона ".

Беери е един от кибуците в Южен Израел по границата с Ивицата Газа, които бяха опустошени при терористичния рейд на " Хамас " на 7 октомври предходната година. А Кириат Шмона е град в Северен Израел, който попада под обстрела на ливанската шиитска формация " Хизбулла " при все по-честите престрелки с израелската войска. 

Лапид упреква Нетаняху и че е позволил " еврейският гнет и принуждение " в окупираните палестински земи на западния бряг на река Йордан да излезе отвън надзор. 

" Ако не свалим това държавно управление, то ще докара Израел до цялостна съсипия ", съобщи опозиционният водач.

Водещи министри в кабинета на Нетаняху са еврейски заселници на Западния бряг. Там през последните два дни се стигна до серия набези и принуждение в палестински селища поради гибелта на 14-годишен израелски пастир.

Междувременно " Хизбулла " разгласи, че четирима израелски военни са били ранени при рейд на ливанска територия - първи сходен случай от началото на войната в Газа. Армията на Израел удостовери единствено, че има потърпевши при детонация, само че не посочи от коя страна на границата.

Говорителят - контраадмирал Даниел Хагари - заяви, че е призован общ брой на две бригади резервисти от сухопътните сили за оперативни дейности в Газа и че рецесията с Иран не значи, че Израел няма да извърши проектите си за град Рафах. 

" Хамас " твърди, че през предходната нощ израелски бойни самолети и танкове са нанесли десетки удари в централната част на линията Газа, предава БНР.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР