Опозицията в 49-то Народно събрание - парламентарните групи на Възраждане,

...
Опозицията в 49-то Народно събрание - парламентарните групи на Възраждане,
Коментари Харесай

Опозицията в НС ще сезира Конституционния съд за промените в Конституцията

Опозицията в 49-то Народно заседание - парламентарните групи на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", ще сезират Конституционния съд след приетите промени в новата Конституция.
Прочетете още
Първо водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов застана пред медиите в Партийния дом и съобщи, че измененията в Конституцията са противоконституционни. Той се надява още президентът да наложи несъгласие върху измененията в Основния закон, само че значимото е да отбележим, че по този начин признатите промени се разгласяват от Народното събрание в Държавен вестник и президентът Румен Радев няма законовото право да наложи несъгласие.

Костадинов съобщи още, че  " Възраждане " ще нападат всички промени в Основния закон. Той е засегнат от признатите оферти народни представители и министри да имат постове в законодателната и изпълнителната власт с двойно поданство.

Промените в Конституцията бяха разкритикувани и от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Промяната в Конституцията е най-голямата щета, нанесена от сглобката, посочи тя. И добави, че правосъдната промяна не цели никаква правдивост и взаимозависимост на правосъдната система. Задкулисието и паралелната страна са окопаха още по-дълбоко, узаконени през Конституцията на България, акцентира Нинова.

Нинова не знае дали президентът ще сезира Конституционния съд за измененията в Конституцията.

Според нея сглобката са отворили малка врата за договаряния с президента Румен Радев - не е заковано в Конституцията, че със специфичен закон се лимитират пълномощията на служебния кабинет.

От " ИТН " също разясниха шестата корекция в Конституцията. Балабанов съобщи, че е изпратил обръщение до ръководителя на 49-то Народно заседание Росен Желязков, че е управлявал най-унизителното заседание в историята на българския парламентаризъм. Балабанов е сигурен, че Конституционният съд ще спре измененията в Конституцията.

Той е засегнат, че бъдещите служебни министър председатели по измененията в Конституцията ще бъдат назначавани от Делян Пеевски и Бойко Борисов, а идващия основен прокурор още веднъж щял да бъде по сходство на Пеевски и Борисов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР