Опозицията организира нова нестандартна протестна акция тази сутринта - масово

...
Опозицията организира нова нестандартна протестна акция тази сутринта - масово
Коментари Харесай

МлаДА България не пи кафе с Пеевски, но му зададе задочно неудобни въпроси

Опозицията провежда нова ексцентрична протестна акция тази сутринта - всеобщо пиянство на кафе с един от най-известните хора в страната Делян Пеевски. Идеята е на " МлаДа България " - младежката организация на партията на Христо Иванов " Да, България ". Масовото кафепиене идва след всеобщото плажуване на брега в парка Росенец в съседство с лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Новата акция стартира в 8.00 ч. пред хотел " Берлин " в Бояна (пълното му име е Berlin Hotel Park Vitosha), а поканата бе адресирана към всички жители, които имат предпочитание и опция да вземат участие.

След 8 ч. много хора пристигаха пред хотела и се струпаха на портала. Тежка железна ограда обаче стопира достъпа. Има и преграда. Не стана ясно дали Делян Пеевски е вътре и дали хотелът, който се счита за негова " щаб-квартира ", въобще работи за посетители. Охраната на обекта, не показващ признаци на живот, отхвърли да дава отговор на въпросите на събралото се голям брой. Въпреки че ексцентричният митинг бе предупреден, липсваше нормалното за такива събития полицейско наличие.

Искаме просто да побеседваме с депутата, да го питаме да вземем за пример за какво не върви на работа в Народното събрание, обясниха пристигналите на портала жители. Аз персонално желая да го попитам за какво банкрутира " Булгартабак ", какъв брой са изгубените работни места и дали има различен подобен случай държавен цигарен монопол да бъде унищожен и премахнат - с изключение на може би в някои бананови републики, сподели Виктор Иванов, който се показа като елементарен жител.

От " Млада България " изброиха пред камерите на медиите няколко от многото въпроси, които имат към Делян Пеевски:

- Как съвместявате кариерата на народен представител със подмолното ръководство на министерства и други структури? Видяхме на Росенец, че полицията не се подчинява нито на премиера, нито на кмета на Бургас, Това несъмнено слага голяма отговорност върху вас като управител?

- Трудно ли се работи под формат " Дубай офис "?

- От какво се страхувате, господин Пеевски, наложителна ли е защитата за един депутат?

- Липсва ли ви екипната работа в Народното събрание?

- Има ли причина да беседва единствено със личните си медии?

- Ако не идвате в Народното събрание, където са ви изратили гласоподавателите, за кого в действителност работите?

- Защо министър председателят Борисов през 2016 година излъга, че напускате страната?

- Доволен ли сте от почистващия резултат на дарителската ви активност върху опетнената ви известност? "

Ето какво обясниха през вчерашния ден уредниците за акцията:

" Като част от нестихващите митинги в страната и събитията в събота в летните сараи на Доган в Росенец Младежката организация на " Да, България! " ви кани на кафе в хотел Берлин - властовия център на страната.
Както знаете, в хотел " Берлин " Пеевски неведнъж е привиквал министри, политици и магистрати на секрети срещи. Смята се също и че точно там е и неговата " щаб квартира ".
Елате от 08:00 часа на 15 юли да пием по кафе. Защото, когато Делян Пеевски не отива на работа, ние отиваме при него. Искаме да разберем докога по този начин! "

След свадите към имението на Доган, приватизирания плаж в парк Росенец, опита на представители на " Демократична България " да стигнат до брега по море и безобразното държание на защитата на Доган (един от гардовете даже си разреши да захвърли българския флаг) почетният ръководител на Движение за права и свободи и депутатът предприемач Делян Пеевски оповестиха, че не желаят повече да бъдат охранявани от НСО, тъй като държавната работа се била компрометирала в очите им. Преди това шефът на НСО подаде оставка под мощен публичен напън.

В петък министър председателят Бойко Борисов първо изясни, че " Пеевски е бил застрашен от нападение със снайпер и по тази причина НСО го охранява ". Ден по-късно обаче и той настоя защитата на Пеевски и Доган да бъде свалена. Доброволният отвод на двамата от държавни гардове пристигна, преди НСО да вземе публично решение да снеме защитата.

Междувременно стана ясно, че защитата на хотел „ Берлин “ се укрепва - на фона на мощно публично неодобрение и цивилен митинги в цялата страна. Още на 10 юли Фрогнюз заяви, че има скупчване на гардове в прословутия хотел „ Берлин “ в София, който се смята за база на екипа, охраняващ и работещ за корпулентния предприемач Делян Пеевски.

Имотът се води хотел, само че в действителност е с стеснен достъп. Няколко пъти представители на гражданското съдружие БОЕЦ посещаваха хотел " Берлин ", с цел да се срещнат с фамозния народен представител предприемач, само че личният състав или обясняваше, че Пеевски го няма, или че нямат нищо общо с него.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР