Опозицията е готова да подкрепи идеята на правителството за вдигане

...
Опозицията е готова да подкрепи идеята на правителството за вдигане
Коментари Харесай

Чудо! БСП каза браво на ГЕРБ за осигуровките

Опозицията е подготвена да поддържа концепцията на държавното управление за повдигане на оптималния застрахователен приход. В момента той е 2600 лв., а концепцията е да стане 3000. От Движение за права и свободи дефинираха концепцията като внимателна, а от Българска социалистическа партия - като тяхна, открадната от ГЕРБ.

Междувременно стана ясно, че общественият министър не е участвал на срещата сред ръководещите и синдикатите за новия размер на осигуровки и пенсии.

Движение за права и свободи са сюрпризирани и озадачени от единодушието сред ръководещите и синдикатите за повишение на оптималния застрахователен предел. То било взето без претекстове и в отсъствието на обществения министър.

„ В програмата за ръководство на държавното управление, е казано, че няма да се подвигат осигурителните вноски и налози. Да се оферират решения, извънредно съществени, в отсъствието на министъра на труда и обществената политика, аз мисля, че това е едно неуважение към институцията Министерство на труда и обществената политика ”, съобщи Хасан Адемов, Движение за права и свободи

„ Не бях поканен, а и в това време имах други задължения. Участвах преди и по-късно ”, съобщи общественият министър Бисер Петков.

Въпреки че общественият министър беше „ за ” рухването на тавана на пенсиите, през днешния ден той поддържа неговото увеличение. Защити и повдигането на оптималния застрахователен предел.

„ Аз мисля, че това решение е положително. Имаме 2 в 1 – увеличение на оптималния застрахователен приход, който ще обезпечи спомагателни доходи, въпреки това ще има резултат върху разноските ”, съобщи Бисер Петков.

А левицата даже поздрави ръководещите, предава Нова. „ Браво на сътрудниците, че признават политиките на Българска социалистическа партия. Стъпка в вярна посока. Ние го предлагаме от години и до момента беше отхвърлено от сътрудниците от ГЕРБ ”, съобщи проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

Предложението на синдикатите планува оптималния застрахователен приход от 2600 лв. в този момент да стане 3000 лв.. А задачата - таванът на пенсиите от 1 юли да стане 1200 лв.. Бизнесът е безапелационен - отхвърля предлагането на профсъюзите, а последната дума е на Народното събрание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР