Опозиционният политик Алексей Навални се радва на подкрепата на американските

...
Опозиционният политик Алексей Навални се радва на подкрепата на американските
Коментари Харесай

Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да е мъртъв

Опозиционният политик Алексей Навални „ се радва на поддръжката на американските специфични служби “ и в случай че съветските спецслужби са желали да го убият, са щели да го „ свършат “. Това стана ясно от изявление на президента Владимир Путин по време на годишната му конференция.

Коментарът му идва след извършено проучване на CNN и уеб страницата за проверяваща публицистика „ Берлингкат “, което откри, че в отравянето на опозиционера са забъркани два екипа от съветски сътрудници от тайните служби, в това число такива, профилирани в работата с отрови и невропаралитични сътрудници.

През август Навални бе токсичен с вещество от рода на „ Новичок “ и едвам не загуби живота си. След в началото лекуване в град Омск бе изместен в клиниката „ Шарите “ в Берлин, а в това време Кремъл неведнъж отхвърли да е взел участие в случая.

Путин означи, Навални, който разказа като „ този пациент в клиниката в Берлин “ е подсилен от американските разследващи служби, добавяйки, че „ в случай че това е правилно, тогава е забавно, тогава, несъмнено, (нашите) специфични служби би трябвало да го държат под око “.

„ Но това не значи, че той би трябвало да бъде токсичен, изобщо кой се нуждае от него? Ако те желаеха, несъмнено щяха да го довършат “, сподели президентът. „ Но в този случай брачната половинка му ме помоли и аз незабавно издадох заповед да го пусна отвън страната, с цел да се лекува в Германия… Това е трик за офанзива против водачите в Русия “, добави още той.

Пресконференцията на Путин се организира в резиденцията в Ново-Огарьово, а на нея участва подбрана група от публицисти при съблюдаване на нужните противоепидемични ограничения. Други публицисти и жители задаваха въпроси онлайн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР