Опозиционният лейбъристки лидер Джереми Корбин отново настоя, че именно той

...
Опозиционният лейбъристки лидер Джереми Корбин отново настоя, че именно той
Коментари Харесай

Лейбъристкият лидер отново даде заявка да оглави служебен кабинет

Опозиционният лейбъристки водач Джереми Корбин още веднъж настоя, че точно той би трябвало да застане отпред на вероятно служебно английско държавно управление, което да предотврати Брекзит без съглашение, в случай че министър председателят Борис Джонсън бъде заставен да се отдръпна, съобщи ДПА.

Консервативното държавно управление на Джонсън към момента договаря с представителите на Европейски Съюз в Брюксел за допустима договорка за Брекзит, само че той неведнъж съобщи, че Англия би трябвало при всички случаи да излезе от Евросъюза на 31 октомври - със или без съглашение.

Очаква се Корбин и други опозиционни водачи да изискат избор на съмнение против Джонсън този месец. Те към този момент имаха няколко срещи от август насам, само че не могат да се схванат кой да оглави служебно държавно управление, което да отсрочи Брекзит до нови парламентарни избори или до нов референдум за излизането на страната от Европейски Съюз.

" В случай на рухване на държавното управление се основава служебно такова и нормално водачът на опозицията бива поканен да сформира нова администрация ", сподели Корбин пред кореспонденти в южния английски град Саутхемптън.

" Ако това държавно управление падне, аз ще приема покана на образувам администрация, която ще има единствена цел да предотврати злополука ", сподели Корбин, представен от вестник " Гардиън ".
Лидерката на демократичните демократи Джо Суинсън даде индикации, че не може да поддържа служебно ръководство на страната отпред с Корбин. Но Шотландската национална партия - третата по мощ в Народното събрание след консерваторите и лейбъристите, загатна, че може да поддържа Корбин, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР