Опозиционни партии в Германия разкритикуваха канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел

...
Опозиционни партии в Германия разкритикуваха канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел
Коментари Харесай

Германски опозиционнери критикуват Ангела Меркел и Мартин Шулц за телевизионния дебат

Опозиционни партии в Германия разкритикуваха канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила и основния й противник Мартин Шулц Мартин Шулц – немски политик, ръководител на Европейския... към профила за това, че не са говорили по значителните тематики при единствения ефирен дебат преди парламентарните избори и с това са подсилили позициите на десницата, съобщи ДПА.

По време на дебатите социалдемократът Шулц, който доста изостава в конкуренцията за канцлерския пост, не разграничи политическите си позиции от тези на християндемократите на Меркел. Същевременно канцлерът отбрани своите решения да отвори границите на Германия за хиляди бежанци през септември 2015 година и да подписа съглашение с Турция за прекъсване на бежанската вълна, като настоя, че те са били "съвсем верни ".

Макар че съгласно социологическо изследване Меркел е спечелила диспута с дребна разлика, Катя Кипинг от партията "Левите " съобщи, че "истинските спечелили са били десните популисти и капиталистите ". По думите й "темите, които в действителност тревожат хората, съвсем не са били упоменати ".

Партията "Алтернатива за Германия ", която поддържа антиимигрантски и националистически позиции, има поддръжка от към 8 % съгласно социологическите изследвания, което значи, че съвсем сигурно ще влезе за първи път в Народното събрание.

Лидерът на свободните демократи Кристиан Линднер сподели, че Меркел и Шулц са избегнали тотална борба, тъй като партиите им може да сформират нова необятна коалиция след изборите на 24 септември.

Медийният специалист Берн Геблер сподели, че диспутът е бил "вял и без изненади ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР