Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обвини управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ за факта, че

...
Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обвини управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ за факта, че
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ обвиниха социалдемократите, че Македония няма построена жп линия към България

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ упрекна ръководещия Социалдемократически съюз /СДСМ/ за обстоятелството, че Република Македония няма издигната жп линия към България. СДСМ оставиха празни стълбове като монумент на в никакъв случай незавършения план, се споделя в известие на опозиционната партия, представено от организация МИА и Българска телеграфна агенция.

ВМРО-ДПМНЕ, за разлика от СДСМ, придаде значение на транспортния Коридор номер 8 и стартира с построяването на първата фаза на жп линията от Куманово към границата с България, припомня партията.

Изграждането на жп линията Куманово-Беляковце е план на ВМРО-ДПМНЕ, който е стартират и доведен до напреднала фаза на реализация от държавното управление на ВМРО-ДПМНЕ, а СДСМ единствено се хвали с направеното от ВМРО-ДПМНЕ, се споделя в известие на партията.

Управляващият СДСМ пък твърди, че строи с проект и съществено влага в инфраструктурата, добавя телевизия Сител.

Най-новият спор сред двете най-големи партии идва откакто през вчерашния ден страната получи европейски грант на стойност 68,6 милиона евро. Това е най-голямата безплатна сума, която въобще е получавала Република Македония, показва малкия екран.

С тези средства се финансира втората фаза от построяването на жп линията от Беляковце од Крива паланка, която е част от кулоар номер 8, дълга е 34 км и коства общо 145 милиона евро. Тази втора фаза ще бъде подготвена до 2023 година Три години по-рано ще бъде приключена и първата фаза от Куманово до Беляковце, която беше в застой заради правни спънки. Последната фаза до Деве хълм ще бъде приключена до 2025 година

Пред довеждане докрай е и построяването жп линията от Битоля към Кременица, Гърция.

С построяването на Коридор номер 8 се основава нов жп превоз, който ще способства за увеличение на комерсиалния продан, за развиването на стопанската система и връзката на жителите, сподели Диме Велковски от СДСМ.

По този мотив в известието на ВМРО-ДПМНЕ се споделя, че СДСМ се хвали с план на ВМРО-ДПМНЕ. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР