Опозиционната партия в Армения Дашнакцутюн“ представи на днешния митинг срещу

...
Опозиционната партия в Армения Дашнакцутюн“ представи на днешния митинг срещу
Коментари Харесай

Арменската опозиция със собствен план за управление

Опозиционната партия в Армения „ Дашнакцутюн “ показа на днешния протест против държавното управление пътна карта, съобщи БГНЕС. Сред главните претенции са оставка на премиера Никол Пашинян, подписал мирното съглашение за Карабах, основаване на краткотрайно държавно управление и осъществяване на предварителни избори.
Парламентът би трябвало, да одобри оставката на премиера Никол Пашинян, да избере нов министър председател и да образува краткотрайно държавно управление на националното единодушие, а по-късно в оптимално къс период да организира нови парламентарни избори, съобщи представителят на партията Ишхан Сагалетян.
 Още 18 самолета с съветски миротворци дойдоха в Армения Още 18 самолета с съветски миротворци дойдоха в Армения
Още 18 военно-транспортни самолета Ил-76 на съветските аерокосмически сили с миротворци на борда кацнаха на летищата в Ереван, заяви руск...
Според него, преди всичко би трябвало да се изключи Карабах от състава на Азербайджан и да се реализира самостоятелност на Република Нагорни Карабах. Тъй като Пашинян не е кадърен да води договаряния по този въпрос, би трябвало да се одобряват ограничения за преразглеждането изискванията на съглашението, с което да се занимае краткотрайното държавно управление.
Подписаното съглашение е реалност, а в региона е нужда. От позиция на опозицията, документът е подписан зад тила на народа и е позорен акт на капитулация. Партията счита, че не всичко е завършило и би трябвало посредством договаряния отстъпките от страна на Ереван да бъдат сведени до най-малко.
След обичайния си протест опозицията се насочи към постройката на Генералната прокуратура, където прикани да бъде повдигнато обвиняване против премиера Никол Пашинян.
Със своите дейности и противозаконни разпоредби той е сложил началото на политически репресии, с цел да заглуши гласа на митинга, считат от партия „ Дашнакцутюн “. Премиерът слага под опасност, обявиха опозиционинте водачи.
 Жители на Нагорни Карабах палят къщите си преди изтеглянето на силите на Ереван Жители на Нагорни Карабах палят къщите си преди изтеглянето на силите на Ереван
Арменските сили се чака да стартират през днешния ден изтеглянето си от региона на град Калбаджар край Нагорни Карабах, част от който минава под...
Според някогашния шеф на Службата за национална сигурност Артур Ванецян, „ властта в Армения към този момент не съществува, а Никол Пашинян не разчита на правоохранителните органи и образува банди, с които се пробва да обуздае политическите си съперници “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР