Опозиционната Лейбъристка партия трябва да се обяви срещу Брекзита и

...
Опозиционната Лейбъристка партия трябва да се обяви срещу Брекзита и
Коментари Харесай

Идея за нов референдум се прокрадва в Лондон

Опозиционната Лейбъристка партия би трябвало да се разгласи против Брекзита и за насрочването на нов референдум, който още преди изборите да анулира напускането на Европейски Съюз. Това се чака да каже през днешния ден заместник-председателят на Лейбъристката партия Том Уотсън в тирада, в която се разграничава от позицията на водача на партията Джереми Корбин, заяви Ройтерс.

Уотсън ще съобщи, че не съществува решение, което да се назова " добра договорка за Брекзит ", и че лейбъристите би трябвало изрично да стартират акция за оставане в Европейски Съюз. " Единственият метод един път и вечно да се излезе от безизходицата на Брекзита е национален избор посредством референдум ", ще каже той. По думите му " парламентарните избори може въобще да не решат този безпорядък ".

Корбин е казвал, че желае избори, след които лейбъристите да предизвикват нов референдум за овакантяване или оставане в Европейски Съюз. Консервативната партия на премиера Борис Джонсън твърди, че лейбъристите не желаят да се съобразят с резултата от референдума от 2016 година и желанието на обществото Англия да излезе от Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР