Опозиционната Демократическа партия на Италия заяви, че е готова да

...
Опозиционната Демократическа партия на Италия заяви, че е готова да
Коментари Харесай

Опозицията в Италия има изисквания за коалиция с популистите от 5 звезди

Опозиционната Демократическа партия на Италия съобщи, че е подготвена да води договаряния с " Движение 5 звезди " за сформиране на държавно управление след краха на предходната популистка коалиция, предава Reuters.
Ръководителят на лявоцентристката партия Никола Цингарети съобщи, че е желал да изследва опцията за шерване на властта с придвижването през последните 3 години. Ако тази оферта не бъде призната, ще би трябвало да се проведат предварителни избори, сподели той.
Търсейки излаз от политическа рецесия, провокирана от оставката на премиера Джузепе Конте, президентът Серджо Матарела стартира двудневни съвещания с разнообразни партийни ръководители.
Цингарети сложи 5 условия, които съгласно него би трябвало да са гръбнака на всяко съглашение. Неговите условия са " лоялно участие " в Европейския съюз, централна роля на Народното събрание, икономическо развиване, учредено на екологическа резистентност, смяна на политиката на страната във връзка с мигрантите и промени в икономическата политика за увеличение на вложенията.
" Ако тези условия бъдат признати през идващите дни, въз основа на необятна парламентарна база, ние сме подготвени да поемем отговорността да създадем държавно управление, което да промени цялото законодателство ", сподели той.
По думите на Цингарети това значи, че Джузепе Конте не може да се върне като министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР