Опоненти на беларуският президент Александър Лукашенко са лауреатите на тазгодишната

...
Опоненти на беларуският президент Александър Лукашенко са лауреатите на тазгодишната
Коментари Харесай

ЕП отличи опоненти на Александър Лукашенко

Опоненти на беларуският президент Александър Лукашенко са лауреатите на тазгодишната премия на Европейския парламент (ЕП) "Андрей Сахаров ", съобщи ТАСС.

"За мен е огромна чест да разглася, че дамите и мъжете от Координационния съвет на беларуската съпротива са носителите на премията "Андрей Сахаров " за 2020 година Не се отхвърляйте от вашата мирна битка за народна власт. Ние сме на ваша страна ", това е споделил ръководителят на органа на законодателната власт на Европейския съюз (ЕС) Давид Сасоли по време на днешното пленарно съвещание в Брюксел.



Давид Сасоли

Сред отличените са били някогашният претендент за президент на източноевропейската страна Светлана Тихановска, носителката на Нобеловата премия за литература през 2015 година Светлана Алексиевич, активистките Мария Колесникова, Вероника Цепкало и други.



Светлана Алексиевич

Кандидати за "Андрей Сахаров " през тази година са били екоактивисти от хондураския град Ел Гуапинол и католическият архиепископ на иракския град Мосул - Емил Шимун Нона.

Официалната гала по връчването на премия за независимост на мисълта е била планувана в основната постройка на Екологичен потенциал в Брюксел за 16 декември.

Припомняме ви, че премията за независимост на мисълта „ Сахаров “, наименувана на руския академик и отстъпник Андрей Сахаров, е учредена от Европейския парламент през 1988 година Връчва се на персони и организации за изключителни достижения в отбрана на човешките права и свободи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР