Оплешивяването е козметичен проблем, засягащ предимно мъжете, който най-често е

...
Оплешивяването е козметичен проблем, засягащ предимно мъжете, който най-често е
Коментари Харесай

Откриха нов лек за оплешивяването

Оплешивяването е козметичен проблем, засягащ най-вече мъжете , който най-често е обвързван с генетична предразположеност. При него не е задоволително единствено външно отнасяне с разнообразни артикули, а постоянно се постанова и специфична терапия, с цел да се забави загубата на коса или да се възвърне тази, която към този момент я няма.

Учени от Harvard Medical School в Бостън организират опит, с който да потвърдят или опровергаят успеваемостта от нов вид терапия против оплешивяване.

За задачата се употребяват човешки стволови кафези, от които в лабораторна среда се " отглеждат " кожни органоиди , наподобяващи комплицираната конструкция на кожата. Учените ги присаждат на мишки и потвърждават, че са способни да се интегрират в епидермиса и да образуват нова кожа, от която да израсте и нова коса.
 Снимка 482169

Сега най-използваният способ против оплешивяване е присаждане на космени фоликули от една част на главата върху друга, като се ползва единствено при мъжете. Изследователите обаче са обнадеждени, че след години няма потребност да се маха от едно място, с цел да се поставя на друго , написа Daily Mail.

Реконструкцията на кожа постоянно е била огромна предизвикателство пред учените, тъй като тя е един от най-сложните органи в човешкото тяло с десетки функционалности. Но потреблението на кафези, които могат да се вземат от всяка тъкан или орган на човешкото тяло, към този момент прави възпроизвеждането на кожа с космени фоликули действителност .
 Колко постоянно би трябвало да си мием косата
Защо да не мием косата си повече от един път седмично

Особено в случай че употребяваме шампоан всякога

Смята се, че кожните органоиди в бъдеще ще могат да се употребяват за лекуване освен на алопеция, само че и на кожни ракови болести, както и за реорганизация на издадените елементи на лицето, като нос и брадичка, след контузии да вземем за пример.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР