Оплаквате ли се от състоянието на косата ви? Може би

...
Оплаквате ли се от състоянието на косата ви? Може би
Коментари Харесай

Експерти разкриха колко често трябва да сменяте възглавницата си

Оплаквате ли се от положението на косата ви? Може би просто би трябвало да промените възглавницата си. Според експертите, прахът и гъбичките, които предизвикват пърхот, се втриват в главата всеки ден по време на сън. През времето на потребление възглавницата гълтам от въздуха многочислени нездравословни субстанции, прахуляк и микроорганизми. Въпреки това, ние не сме привикнали постоянно да сменяме възглавниците. Почти 90% от хората вършат това един път на няколко години.
Междувременно специалистите са уверени, че възглавницата може да е причина за упорития пърхот, от който не ни избавят профилираните шампоани. Лекарите изясняват това, като споделят, че по време на сън главата непрекъснато се отърква във възглавницата, а косата като метла събира всички нездравословни субстанции от нея. И патогенните микроорганизми и гъбичките елементарно минават през порите на тъканите и могат да стигнат до косата даже и през чистата калъфка за възглавницата.За да се избегне този рисков контакт, специалистите поучават да се прибегне до разнообразни превантивни ограничения.
"Най-лесният метод е да си купите нова възглавница на всеки два до три месеца ", предлагат лекарите. Ако не можете да сменяте възглавницата постоянно, тогава слагайте по няколко пласта калъфки. Тогава на прахта и микроорганизмите ще им бъде мъчно да доближат до повърхността, а косата ще бъде по-свежа и здрава. Промяна на калъфката за възглавници в градски условия би трябвало да бъде минимум два пъти месечно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР