Оплакването към президента на САЩ Доналд Тръмп от служител на

...
Оплакването към президента на САЩ Доналд Тръмп от служител на
Коментари Харесай

Оплакването на разузнавача било свързано с опити на Тръмп да окаже натиск върху Украйна

Оплакването към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от чиновник на американското разузнаване е обвързвано с Украйна. Това разкрива вестник " Вашингтон пост ", базирайки се на двама източници.

Казусът провокира конфликт сред Конгреса и изпълнителната власт.

Оплакването се отнася до връзки с задграничен водач и " заричане ", направено от Тръмп, което е толкоз обезпокоително, че чиновник на американското разузнаване, който е работил в Белия дом, е подал сигнал до основния контрольор към разследващата общественост.

Две седмици и половина преди да бъде подаден сигналът Тръмп е разговарял с украинския президент Владимир Зеленски, който беше определен през май.

Този диалог към този момент се проверява от демократите в Камарата на представителите. Те ревизират дали Тръмп и юристът му Рудолф Джулиани са се пробвали да манипулират украинското държавно управление за Киев да помогне в акцията на американския президент за преизбирането му. Конгресмените упорстват за цялата стенограма и листата с участниците в диалога.

Говорителят на Белия дом отхвърля коментар.

Разследването на демократите стартира по-рано този месец, преди разкритията, че чиновник на разузнаването е подал недоволство на основния контрольор. " Вашингтон пост " първи заяви в сряда, че недоволството е обвързвано с " заричане ", което Тръмп е направил пред непознат водач.

Вчера основният контрольор даде показания при закрити врата пред членовете на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите по отношение на недоволството. В продължение на три часа Майкъл Аткинсън неведнъж отхвърля да разкрие наличието на недоволството, защото не е акредитиран. През множеството време той и членовете обсъждаха подхванатата от Аткинсън процедура.

Аткинсън обаче е декларирал ясно, че не е склонен с юрист на шефа на националното разузнаване, който счита, че наличието не би трябвало да се споделя на Конгреса. Но демократите предизвестиха, че ще се извърнат към съда, в случай че разузнаването на показа недоволството.

Вчера Тръмп се отбрани и разгласи, че не е нарушил закона.

По-рано този месец топ демократи изпратиха писма до Белия дом и Държавния департамент, в които упорстват да се разгласяват записи. Според демократите записите са свързани с опити на Тръмп и Джулиани да притиснат държавното управление на Украйна да стартира две политически стимулирани следствия, замаскирани като антикорупционни дейности - единият случай е да се помогне на някогашния началник на предизборната акция на американския водач Пол Манафорт, който е в пандиза за финансова машинация и нелегално лобиране, а вторият случай е да се нападна синът на някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който взе участие в предизборната акция за президент.

Тръмп заплашвал да блокира 250 милиона $ помощ за Украйна против сепаратистите.

Джулиани опроверга информацията, че Тръмп е направил заричане пред задграничен водач.

" Не съм осведомен с обстоятелството, че той е провел подобен телефонен диалог. Ако не се безпокоя за това, той също не се тормози ", разяснява юристът.

Демократите също ревизират дали Джулиани е пътувал до Украйна, с цел да окаже напън върху държавното управление. За задачите на предизборната си акция Тръмп е изискал да се проверява Хънтън Байдън по отношение на присъединяване му в борда на украинската газова компания " Бурисма ".

Оплакването на служителя на разузнаването се разказва от ветерани от службите като невиждана обстановка с капацитет да докара до големи последици във към този момент обтегнатите връзки сред президента и разузнаването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР