Опитвате се да отслабнете, но усещате, че количествата храна, която

...
Опитвате се да отслабнете, но усещате, че количествата храна, която
Коментари Харесай

Определяне на количеството храна при диета

Опитвате се да отслабнете, само че усещате, че количествата храна, която консумирате, е повече, в сравнение с хранителният ви режим изисква? Ако не желаете непрекъснато да теглите всяко нещо, което ядете, и това ви се коства много ангажиращо и затормозяващо, през днешния ден ще ви покажа един изпитан способ, който да употребявате с лекост. За него е нужна единствено ръката ви - юмрукът, дланите и палците могат да ви покажат какъв брой е целесъобразната порция ориз, месо, лой и други.
Как се построява уравновесен хранителен режим?

Пилешка пържола на скара от гърди (без кожа) с размерите на човешка длан е към 100 грама, съдържа към 110 калории и е превъзходен източник на протеини.

Варени зеленчуци (микс), 2 цялостни шепи, са към 150 грама и се равняват на почти 82 калории.

Варен ориз (препоръчвам ви кафяв) с размерите на човешки пестник тежи почти 100 грама, обезпечава 130 калории и е превъзходен източник на въглехидрати.

Шепа плодове (микс) се равнява на към 80 грама, обезпечава 42 калории и е добър източник на витамини, минерали и фибри.

Порция зехтин с размерите на палец се равнява на 1 супена лъжица и е равна на 60 калории. Зехтинът съдържа мононенаситени мастни киселини и оказва помощ за намаляването на холестерола.

Шепа бадеми е към 40 грама и обезпечава към 230 калории. Това са едни от най-богатите на хранителни субстанции ядки.

Желирани бонбони - те са много постоянно употребявани за въглехидратно зареждане след подготовка. 1 шепа е равна на към 50 грама или 200 калории.

Млечен шоколад, не отричайте, че постоянно посягате към него! Плочки шоколад с размерите на длан са към 16 грама, а в калорийно отношение - 90 единици. Поради огромното количество захар в шоколада към това наслаждение би трябвало да се прибягва допустимо най-рядко.

Една шепа картофен чипс е към 25 грама и 140 калории. Това, че картофите са пържени, значи, че те съдържат нездравословни наситени мазнени, по тази причина се пробвайте във всеки случай да ги избягвате.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР