Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни

...
Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни
Коментари Харесай

Борисов отрича роля в разследването за шпионаж

" Опитват се да се слагат на една повърхност връзките ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство разяснява ". Това съобщи в първия си коментар по шпионската спекулация министър-председателят Бойко Борисов, оповестява БГНЕС.

" Едни обичат Америка, други Русия, трети – Европа. Нашата геополитическа ориентировка, подкрепена от всички партии, преди ГЕРБ да го има, единствено Вътрешна македонска революционна организация май го е имало тогава, сме приели пътя ЕС-НАТО ", беше безапелационен министър-председателят.

" Аз нямам никаква роля в този развой. Този развой ще се движи на база следствието, което тече. Нещо повече, ние даже с нашия кмет в Казанлък сме взели участие във форума на Копринка ", съобщи Борисов.

" Ако знаех, че пазаруването на най-хубавия аероплан ще провокира такава завист, несъмнено въобще нямаше да се занимавам ", съобщи още Борисов.

Премиерът разяснява и номинацията на Мария Габриел за еврокомисар с сектор " Иновации и юноша ".

" Опитът изисква да бъдеш толерантен и безмълвен и да приказваш тогава, когато всичко е контрактувано. За страдание политическите ни съперници направиха мнения, които в случай че имаха малко опит, нямаше да създадат ", сподели Бойко Борисов.

" Образование и нововъведения е първа точка в програмата на държавното управление. Първа точка е за опозицията, първа е и за президентството. България беше оценена като страна, която постоянно е имало положително обучение, просвета, спорт и най-иновативни мозъци от вида на Джон Атанасов. Именно за това на България беше даден сектор, който е първа точка в Европа, а точно – да се даде бъдеще на младежите ", разяснява Бойко Борисов.

" Освен обучение, просвета, спорт, в тази стратегия е и " Еразъм ". Това дава голяма опция ", продължи министър председателят.

Борисов изясни, че постовете за еврокомисари са договаряни дружно с тези в Международния валутен фонд.

" Ние можехме да вземем външния министър на Европа да е наш, само че разликата с ръководител на МВФ е милиарди долари ", сподели още Борисов.

" Всички български институции, университети да се стягат да вършат планове, тъй като това са големи благоприятни условия ", посъветва министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР