Опитваме се глобално да понижим цените на газ, ток и

...
Опитваме се глобално да понижим цените на газ, ток и
Коментари Харесай

Росен Христов: Правим всичко възможно цените на газа и тока да останат поносими

Опитваме се световно да понижим цените на газ, ток и редом с това е създадена система за обезщетения на небитовите консуматори. Правим всичко допустимо цените да са търпими и няма риск да ги върнем на предкризисно равнище, това съобщи енергийният министър Росен Христов пред bTV.

" За страдание, с цел да има помощ тя или би трябвало да е идентична за всички, или да няма. Таргетирано подкрепяне се смята за държавна помощ и желае утвърждение от Европейската комисия ", акцентира той.

Опитваме се да привържем обезщетенията за небитовите консуматори към последната инструкция на Европейски Съюз за вложения в ВЕИ, енергийна успеваемост и понижаване на потреблението в пиковите часове. Това ни дава опция да диверсифицираме обезщетенията, само че не ни дава опция по финансови индикатори компаниите, които да компенсираме и тези, които - не, посочи енергийният министър.

Над несъмнено равнище облаги да бъдат изземвани и да бъдат вкарвани в този Фонд за енергийна сигурност, който да използваме за обезщетения, добави енергийният министър по отношение на концепцията за изземване на част от свръхпечалбите на енергийните сдружения.

Според него това е действителна опция да се усили опцията на пакета за обезщетения.

Не чакам някаква сериозна смяна, защото за момента дерогацията, която приехме ще ни разреши за някакъв интервал да задръжим сегашната работа на рафинерията, акцентира той по въпроса с цените на горивата от понеделник, когато влиза в действие дерогацията на Европейския съюз във връзка с продуктите от съветски нефт

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР