Опитваме се да върнем доброто име на училищните библиотеки от

...
Опитваме се да върнем доброто име на училищните библиотеки от
Коментари Харесай

Депутат от Варна : Ще върнем доброто старо име на училищните библиотеки с иновативни практики

 Опитваме се да върнем положителното име на учебните библиотеки от остаряло време, само че към този момент с нови практики и осведомителни услуги. Това каза  националният представител от ГЕРБ доктор Емилия Милкова на провелата се във Варна работна среща на учебните библиотекари към Българската библиотечно-информационна асоциация. 

Тя напомни, че учебните библиотеки са едно характерно звено в системата на образованието, обвързвано с насърчаването на четенето. " Съвременният възпитаник има много по-високи условия и с изключение на обичайна книга той желае да има достъп до осведомителни запаси ", посочи  доктор Милкова. Тя даде образец с Математическа гимназия и Първа езикова гимназия във Варна, учебните библиотеки на които  имат електронни каталози и оферират към този момент електронни услуги. Народният представител напомни, че тази година ще  работи  програмата  по подписаното съглашение сред Министерството на културата и Министерството на образованието и науката за поддръжка на учебните библиотеки за  насърчаване на четенето, събиране на осведомителни запаси и възстановяване на квалификацията.

" Важното е, че това съглашение дава късмет и опция за в допълнение финансиране на всяка учебна библиотека ", уточни депутатът. До края на март върви и общественото обсъждане  и приемане на оферти и хрумвания за новата Наредба на физическата среда и осведомителното и библиотечно обезпечаване на МОН, която по-късно ще влезе в действие. На провелата се работна среща във Варна  са обменени иновативни  форми  за поощряване на четенето,  разисквано  е партньорството на учебните библиотеки с държавни, районни и културни институции, дадени са  оферти за плана на новата разпоредба на МОН.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР