„Опитваме се да строим от 2012 г., четири пъти променяме

...
„Опитваме се да строим от 2012 г., четири пъти променяме
Коментари Харесай

Инвеститори се оплакаха пред бТВ, че Иванчева ги заплашвала

„ Опитваме се да строим от 2012 година, четири пъти променяме плана си главно, всяка смяна коства по 70 000 евро, 3 пъти вършим частични промени, това са вреди за компанията ни ", съобщи пред бТВ Александър Лаков, бизнесмен в регион „ Младост ", за случай, обвързван с кметицата Десислава Иванчева, при който застрояването на имот в региона е възпрепятствано.

Преди ареста си, в края на март, Десислава Иванчева подава сигнал до прокуратурата със подозрения за имитация на документи за строителство. Преписката е за градеж на 7-етажна постройка в частен парцел с повърхност 1512 кв. м на ъгъла сред ул. „ Свето Преображение " и ул. „ Д-р Атанас Москов " в жк „ Младост 3 ". Още през 2012 година парцелът е влезнал в проекта за застрояване на „ Младост ". След среща с кметицата Иванчева, тя предлага на вложителите и притежателя на парцела, теренът да бъде сменен – с различен, благосъстоятелност на „ Софийски парцели ".

„ В един миг ние се срещаме с Иванчева и тя стартира да ни заплашва. Всичко зависело от нея. Предложи ни да сменяем с терен отвън регулация ", споделя свидетелката Елена Николова. „ Трябва да свалите част от застройката, с цел да не дразните жителите на квартала " – това изискал някогашният основен проектант на София Петър Диков. Среща за градежа е извършена и със настоящия проектант на София - Здрако Здравков.

„ Всичко е извънредно трагично. Не сме предложили пари в никакъв случай, само че не строим ", добави различен очевидец предприемачът Логофетов. „ Тя скри преписката от ДНСК, която разрешава да сторим. Иванчева сподели: „ Ако вие въобще желаете да строите, ще строите на различен парцел, тъй като аз съм споделила. Вие нищо не можете да ми извършите. Какво ще ми извършите, ще ме санкциите ли? Не ми пука. Парите не са ми проблем ", описа предприемачът.

По думите му този диалог траял и в помещение на Столичната община. „ Показват ни се чертежи, които Иванчева няма от къде да има, демонстрира ни се разработка - къде би трябвало да отидем, в случай че желаеме изобщо в миналото да строим ". „ Ние сме вложители, а ни карат да се усещаме като нарушители. Принуждавани сме да дарим парцела си, в случай че желаеме да строим ", приключи той.

Апелативният съд отхвърли да промени мярката на отстранения кмет на „ Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова от „ задържане под стража " в „ домакински арест ". Делото продължава, като главен антагонист на Иванчева и Петрова е предприемачът Александър Ваклин.

Димитър Логофетов, който е притежател на терен в „ Младост ", юристката Елена Николова и вложителят Александър Лаков, не са давали рушвет, само че и не съумяват да изпълнят плана си в региона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР