Опитвали ли сте се някога да потиснете кихането си? Сигурно

...
Опитвали ли сте се някога да потиснете кихането си? Сигурно
Коментари Харесай

Трябва ли да слагаме ръка пред устата си при кихане?

Опитвали ли сте се в миналото да потиснете кихането си? Сигурно да и сигурно това не ви се е удало. Става дума за инстикт на организма да изхвърля токсините .

При този инстикт обаче доста от нас инстинктивно покриват устата си с ръце, тъй че да не изхвърляме микробите, съдържащи се в слюнката в околната среда. Всъщност, както са ни учили от дребни деца, това е въпрос и на положително образование.



Въпреки това, съгласно доктор Винсънт Хил, този табиет би трябвало да се промени.

Когато имаме ентусиазъм да кихнем, би трябвало и устата, и носа да ги покрием с кърпичка, за предпочитане за еднократна приложимост, която можем незабавно да изхвърлим.

Ако кихнете в ръка, да вземем за пример в публичния превоз, на работното място и така нататък, елементарно можете да придвижите вирусите и бактериите на други хора към вас, тъй като чрез ръцете си ги трансферирате на други повърхности.

За благополучие, решението е просто. Дори и да нямате салфетка на разположение, използвайте това, което имате. Например, най-хубавият вид е да кихнете в ръкава си. -->

Разбира се, не забравяйте да измиете ръцете си. Добра концепция е също да измиете мястото към устата си със сапун, изключително в случай че планирате да целунете детето си, колегата или някой различен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР