Опитвали ли сте орехово масло? А знаехте ли, че изобщо

...
Опитвали ли сте орехово масло? А знаехте ли, че изобщо
Коментари Харесай

Ореховото масло има 5 ПОЛЕЗНИ вещества

Опитвали ли сте орехово масло? А знаехте ли, че въобще се създава такова? Ако не, на вярното място сте – през днешния ден ще ви представим ореховото масло и всички изгоди от него. 
То е чудесна добавка към разнообразни салати, меса, риби, сосове  т.н. А сходно на зехтина, може да се включи и в грижата за хубостта на кожата.

Ореховото масло съдържа в себе си фундаментални хранителни субстанции, нужни за положителното ни здраве. Към тях причисляваме витамини А, С, К, D, както и желязо, селен, цинк, коензими и други

А ето и по какъв метод можем да се възползваме от всичките му потребни субстанции:
Кога орехите са нездравословни?
Въпреки всички явни преимущества на орехите, има случаи, в които е по-добре да се откажете от потреблението им. В противоположен случай може...

За положителното здраве на сърцето

Ореховото масло се включва в отбраната на сърдечно-съдовата система, като поради значимите омега-3 мастни киселини и естествени полифеноли ни защищават от разнообразни болести на сърцето, от високо кръвно налягане, за нормализиране равнищата на холестерол, за намаление равнищата на триглицеридите и т.н. 

За естествен гликемичен показател

Освен за сърдечно-съдовата система, ореховото масло се грижи добре и за поддържането на естествени равнища на кръвната захар и инсулина. Изключително подобаваща опция е за пациенти, страдащи от диабет вид 2. Според проучванията, тези му свойства може да припишем на полифенолите и антиоксидантите в състава на ореховото масло.

Намалява възпаленията
Ето за какво е значимо да хапваме орехи по-често
Орехите, ядките с форма на мозък, са известни с обстоятелството, че усъвършенстват паметта и мозъчната функционалност. Когато става въпрос за консумация н...

Освен към този момент упоменатите изгоди, ореховото масло взе участие и в процесите за битка с възпаленията, като спомага за забележителното понижаване на хроничните такива.  Отново тези му позитивни въздействия се дължат на омега-3 мастните киселини и полифенолите в състава му. Хроничните възпаления са рискови за развиването на съществени болести като рак, псориазис и други кожни и сърдечни заболявания. Консумирайте орехово масло, с цел да понижите този риск.

Спомага в битката на процесите срещу стареене

Ореховото масло е богато на витамин В и антиоксиданти от вида на витамин Е, които са мощни и се грижат за красивата ни кожата и положителното ни здраве. Приемът на масло от орех спомага за изпъната и еластична кожа, без бръчки, подхранена и сияйна.

Изсветляване на тъмните кръгове под очите

Тъмните кръгове са вследствие от непълен сън, стресови обстановки, нездравословни привички и така нататък Освен посредством вътрешния банкет на орехово масло, то може да помогне и посредством локално нанасяне върху този сектор. Вземете малко количество от маслото и масажирайте добре в зоната под очите. По този метод ще възвърнете блясъка и подпухването, а последователно ще заличите и тъмните кръгове под очите. Разбира се, за оптимални резултати е целесъобразно и да се оттървете от нездравословните си привички, както и да си набавяте първокласен сън.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР