Опитва ли се Египет да играе посредническа роля между Русия

...
Опитва ли се Египет да играе посредническа роля между Русия
Коментари Харесай

Египет - нов посредник между Русия и Запада?

Опитва ли се Египет да играе посредническа роля сред Русия и западните съдружници на Украйна, роля, с която до момента се беше нагърбила Турция. 

Египетският външен министър Самех Шукри беше през днешния ден в Москва, където се срещна с съветския си сътрудник Сергей Лавров и със секретаря на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

Според украинския уебсайт НВ, Шукри е предал на Лавров обръщение от американския държавен секретар Антъни Блинкън, който наскоро беше в Кайро. Руската организация. 

„ Бяха разисквани въпроси на руско-египетското двустранно съдействие, както и взаимоотношението сред Москва и Кайро в региона на обезпечаването на районната и интернационалната сигурност “, се споделя в изказване на пресслужбата на съветския Съвет за сигурност след срещата на Патрушев с Шукри.

НВ цитира Лавров да споделя след срещата, че посланието, предадено от Шукри е било като предходните - че Русия " би трябвало да приключи ", " да се изтегли ". Москва досега отхвърля такива настоявания и в това време заявява, че " постоянно е подготвена " да беседва по " съществени оферти ", т.е. - такива, които подхождат на нейните условия.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР