Опитният полузащитник Николай Цветков остана без отбор, след като преди

...
Опитният полузащитник Николай Цветков остана без отбор, след като преди
Коментари Харесай

Демона пред БЛИЦ: Няма такъв случай като моя - влизам с два клуба в елита, а останах без отбор

Опитният полузащитник Николай Цветков остана без тим, откакто преди дни се раздели със Септември (София). По-рано през сезона Демона беше и в различен от отборите, които се класираха в Първа лига - Етър. Именно поради Септември 29-годишният атакуващ халф си потегли от стадион " Ивайло ", където се оказа, че са го не запомнили и към момента не са му връчили орден за първото място. А заслугите на Цветков за влизането на Етър в елита не са дребни. През първия дял от шампионата във Втора лига носителят на Купата на България с ЦСКА беше неизменим титуляр за " виолетовите " и записа 17 мача с 6 гола. Демона даде изявление за БЛИЦ СПОРТ: 

- Ники, не знам дали да ти благопожелавам класирането в Първа лига, тъй като единствено дни след успеха над Монтана в баража стана ясно, че се разделяш със Септември. Защо се стигна до този ход?
- Да, към този момент не съм футболист на Септември. Раздялата не е нещо ненадейно за мен. В Септември не ми се получиха нещата. Последните мачове даже не получавах игрово време. Съставът постоянно се въртеше, не бях корав титуляр, нямам пояснение за какво по този начин стана. Дали заради неубедителните игри или нещо друго...

- Септември не беше доста безапелационен през сезона, само че въпреки всичко си заслужи мястото в Първа лига. Отборът подготвен ли е за елита?
- Наистина изпуснахме много благоприятни условия по време на шампионата. Успяхме да се класираме с помощта на баража с Монтана. В решителната среща тимът изигра добър мач. Присъствието на Боби Галчев много оказа помощ. Иначе в мачовете през сезона не се представихме добре. 

- Галчев ли беше най-близкият ти в Септември и какво е неговото бъдеще?
- Предполагам, че ще продължи в Септември. Да, с него и с Петър Василев най-добре се разбирах. 

- Смяташ ли, че поради налагането на младоци в Септември се оказа непотребен и отчиташ ли като своя неточност напускането на Етър през зимата?
- Не мога да го нарека тъкмо неточност, само че самото ми отиване зимата в Септември не беше добре премислено. Аз самият може би не съумях да привикна с ситуацията. Ако погледнем от занимателната страна, вижте какво се случи с мен. Влизам с два тима в елита, само че в последна сметка от два стола падам право на земята. Но и това го има във футбола. Поздравявам и Етър за тяхното класиране. Те обаче май ме не помниха, тъй като още нямам орден. А като погледнем действително, приносът ми за влизането на Етър не е дребен. Там бях титуляр есента, вкарах 6 гола. 

- Кога осъзна, че не е трябвало да преминаваш в Септември?
- Още първите дни в новия ми тим разбрах, че мястото ми не е там. Веднъж, прибирайки се към у дома, споделих на жена ми, че май позволих неточност със Септември. Но виждам напред, най-важното е аз и околните ми да сме живи и здрави. Имам прелестна брачна половинка и дъщеричка. 

- След раздялата с Етър имаше ли други разновидности, с изключение на Септември?
- Трябваше да предпочитам сред три разновидността - дали да остана в Етър, Нефтохимик или Септември. Предпочетох столичния клуб от позиция на това, че фамилията ми е в София. Но никого не упреквам за грешката, диря виновността за неуспеха единствено в себе си. Изиграх 13 мача, в които вкарах 2 гола. Смятам, че не бях употребен на моята позиция. Можех да оказа помощ на тима, в случай че ми се даваше късмет да играя в халфовата линия, да бъда по-близо до наказателното поле на съперника, там ми е силата. А в Септември ме пускаха по дясното крило, на фланга.

  

- Опита ли разговор с треньора Христо Арангелов?
- Не, с него бях " здравей, здрасти ". 

- Защо? Имаше спор сред вас ли?
- Не съм имал изразени спорове с него. Просто истината е, че нито той харесваше мен, нито аз него. И това нещо не сме го криели. Различен вид хора сме. Просто усещаш, че не се разбираш с този човек. Няма спорове, всичко е тъкмо. Всеки продължава по своя път. Хората в Септември са точни. Президентът Румен Чандъров е правилен човек, много съумял, както всички знаят. 

- Докъде може да стигне Септември в Първа лига?
- Смятам, че на тима му предстоят положителни неща. Няма да е елементарно, клубът не разполага нито със личен стадион, нито с фенска маса, само че пък е добра опция за млади футболисти да получават място за изява и да се развиват. 

- Кой ще бъде треньор на Септември в Първа лига? Христо Янев?
- Янев надали ще поеме Септември. 

- Има ли вид да се върнеш в Етър?
- Съмнявам се да ме потърсят.

- Остави ли другари във Велико Търново? 
- След шест месеца в Етър през първия полусезон и след шест в Септември през втория, мога да кажа, че във Велико Търново ми останаха повече другари. Там бях и по-лесно признат. Започнах подготовка с Етър през лятото, когато се изграждаше нов тим, а когато пристигнах в Септември, те към този момент си имаха подготвен тим. Момчетата бяха привикнали, а аз занапред трябваше да влизам в час. 

- Сега накъде?
- Не знам. Ако получа някакво предложение, което да дава отговор на моето мислене за футбол, ще го приема. Ако не, ще разсъждавам върху други неща.

- Топлят ли те още спомените от паметния триумф - спечелването на Купата на България с ЦСКА и това ли беше върхът в кариерата ти досега?
- Успехът си е триумф, само че към този момент е в предишното. Нормално да е върхът в кариерата ми, въпреки всичко спечелихме трофей. Много съм удовлетворен от обстоятелството, че имах опцията да играя пред цялостен стадион, пред хиляди въодушевени почитатели и най-важното бе, че ги зарадвахме. 

- Доволен ли си от представянето на ЦСКА през миналия сезон?
- ЦСКА сега е единственият тим, който може да спре хегемонията на Лудогорец и да направи шампионата по-интересно. В отсъствието на ЦСКА Лудогорец би бил първенец още 30 следващи години. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР